İbn Haldun Üniversitesi Kimin?

Vakıf üniversitelerinden İbn Haldun Üniversitesi'nin kim tarafından kurulduğu ve ne zaman kurulduğu merak ediliyor. Peki İbn Haldun Üniversitesi ne zaman kuruldu? İbn Haldun Üniversitesi kimin?

20.10.2020-17:58 - (Son Güncelleme: 20.10.2020-17:56) İbn Haldun Üniversitesi Kimin?

İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ KİME AİT?

1996 yılında İSEGEV ismiyle dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde kurulan vakıf İstanbul'da hizmet vermeye başlamıştır. 2012 yılının Ağustos ayında ismini Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) olarak değiştiren vakıf, İbn Haldun Üniversitesi'ni 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tabi, kamu tüzel kişiliğine sahip bir vakıf üniversitesi olarak kurulmuştur.

Üniversitenin kurucu vakfı olan TÜRGEV'in Yönetim Kurulu yapısı içerisinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın eşi Esra Albayrak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan ismi de TÜRGEV Genel Kurul Üyesi olarak yer almaktadır.

İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ NE ZAMAN KURULDU?

İbn Haldun Üniversitesi, dünya çapında araştırma üniversitesi olarak öne çıkmayı hedeflemektedir. Vakıf üniversitesi statüsünde olan İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) 2015 yılında açılmış olup 2017-2018 Akademik Yılı’nda Başakşehir’deki Güney Kampüsünde eğitim hayatına başlamıştır.

Kuzey kampüs olarak adlandırılan İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi de 19 Ekim 2020 Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Başakşehir’de Fatih Terim Stadyumu’na yakın bir konumda inşa edilmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal