Haldun Taner Belgeseli Youtube'da

İKSV, 2015 tarihli Haldun Taner belgeseli “Ve Perde!”yi YouTube üzerinden ücretsiz olarak erişime açtı.

07.04.2020-13:50 - (Son Güncelleme: 07.04.2020-13:48) Haldun Taner Belgeseli Youtube'da
İstanbul Tiyatro Festivali'nin ilk belgesel yapımı olan “Ve Perde!” İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), tarafından YouTube'da ücretsiz olarak erişime açıldı.

Haldun Taner'in yaşamından kesitler; kitaplarından, gazete yazılarından ve oyunlarından bölümlerin yer aldığı belgesel Türk tiyatrosuna damga vuran Haldun Taner'i anlamak için önemli bir fırsat sunuyor.

Sanatçının "Dün Bugün, Keşanlı Ali, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" gibi yapıtlarından seçilen bölümler, tiyatro sanatçılarının performanslarıyla belgeselde yeniden hayat buluyor.

Yönetmenliğini Selçuk Metin'in yaptığı, senaryosunu Gülşah Özdemir Koryürek'in yazdığı belgeselde anlatıcı rolünü Halit Ergenç ve Tilbe Saran üstleniyor.

Belgesele katkıda bulunan diğer sanatçılar ise; Gülriz Sururi, Metin Akpınar, Zeliha Berksoy, Ferhan Şensoy, Levent Üzümcü, Engin Alkan, Yiğit Özşener, Erkan Can, Erdem Akakçe, Can Yılmaz, Mehmet Erbil, Alayça Öztürk, Esin Aslan, Harun Başlan, Vahit Sarıtaş, Deniz Telek, Ayça Yiğit ve Yalçın Zobu.

Kasım 2015'te Pera Müzesi'nde gerçekleştirilen “100. Doğum Yılında Haldun Taner Sempozyumu”nda ve Nisan 2016'da 35. İstanbul Film Festivali'nde gösterilen belgeselin proje danışmanlığını Demet Taner ve Dikmen Gürün üstleniyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal