Dünyanın Ödüle Boğduğu, Toprak Filmi, Vatanında Gösterilmedi

Antalyalı Yönetmenin, Antalya'da ve Antalyalılarla çektiği Toprak filmi, dünyada 16 ödüle layık bulunurken, Antalya Film Festivali'ne kabul edilmedi. 16 ödüllü Filme, kendi vatanında gösterim şansı verilmedi.

21.09.2020-19:22 - (Son Güncelleme: 22.09.2020-08:45) Dünyanın Ödüle Boğduğu, Toprak Filmi, Vatanında Gösterilmedi

Haber365Özel- Kültür Servisi

Antalyalı Sevgi Hirschhäuser, Almanya’dan gelip, memleketinde, Toprak adı ile bir film çekti. Dünya genelinde 16 ödül alan film, bırakın ödülü giremediği tek organizasyon Antalya Film Festivali oldu.

Adının açıklanması istemeyen Antalya Film Festivali Jürisi bir isim, filmin içerik ya da teknik olarak bir sıkıntısının olmadığını, sadece filmi beğenmediklerini söyledi.

DÜNYA ÖDÜLE BOĞDU, ANTALYA YETERSİZ BULDU

Dünyada 16 ödül toplayan, Antalyalı bir Yönetmen’in yine Antalya’da çektiği filmin beğenilmese bile neden açılış ya da kapanış filmi olarak alınmadığı sorusuna ise jüriden yanıt gelmedi.

Haber365’e özel bir açıklama yapan filmin Yönetmeni Sevgi Hirschhäuser, Antalya Film Festivali’ne alınmama sebebinin açıklanmadığını, sadece, festival için yetersiz bulunduğunun yazıldığını söyledi.

ANTALYALI YÖNETMENİN, ANTALYA'DA, ANTALYALILARLA ÇEKTİĞİ TOPRAK, TÜRKİYE'DE GÖSTERİLMEYECEK

Sevgi Hirschhäuser, kendi şehrinin kendi topraklarında çekilen filmin kendi ülkesinde yetersiz bulunurken, sinemanın kalbinin attığı Amerika’dan en iyiler ödülleri aldığına işaret etti.

Antalyalı kadın yönetmenin ilk filmi, Antalya’da, üstelik Antalyalı tiyatro oyuncularla birlikte çekildi. 2020 yapımı Toprak filmi, Türkiye’de gösterim yapamadan, Türkiye’den destek alamadan, küresel yolculuğuna devam ediyor.

Sevgi Hirschhäuser, sonraki festivallerin, prestijli Arizona Uluslararası Film Festivali, Amerika, 44th SAO PAULO INT'L FILM FESTIVAL Mostra Internacional de Cinema, Brazilya ve 39th Oulu Int'l Children's And Youth Film Festival, Finland (Uluslararası Çoçuk ve Genç Hakları Film Festivali ve Finlandiya) ile devam edeceğini söyledi. 

Festivale kabul edilmemesiyle ilgili olarak, Toprak Filminin Yönetmeni Sevgi Hirschhäuser, ‘Yönetmelik ve yasal olarak izinleri alınmış, içerik olarak sorunsuz olmasına rağmen Antalya’da olamamak. Ülkemizde prestij ve gösteriş sorunu olduğunu ortaya koyuyor’ dedi. 

BAĞIMSIZ VE YENİ FİLMCİLERE FIRSAT VERİLMİYOR

Hirschhäuser,Türkiye’de, büyük bütçeli yapımlara öncelik verilirken bağımsız yeni film yapımcılarına fırsat eşitliği tanınmadığını kaydederek, ‘Her gelişmeye pozitif bakıyorum, bu beni, gelecek projelerim için güzel bir hazırlık sürecine sokuyor. Başarılı olmak için kaç tane daha engeli aşmak gerekiyor öğreniyorum’ dedi.

SİNEMANIN GELİŞMESİNDE BAĞIMSIZ FİLM ÇOK ÖNEMLİ

Hirschhäuser, büyük prodüksiyon şirketlerine bağlı kalmadan, Türkiye’nin kendi bağımsız sanatını ortaya koyabilmesi ve projelerin desteklenmesinin çok önemli, olduğunu, anlatıyor. ‘Türkiye’de ki festivallerde isimsiz bir projenin tanınmasına destek vermek, büyük isimli projeyi desteklemekten çok daha riskli geliyor ve bu yolun, ne kadar proje ve genç film yapımcısının, prestij kurbanı olduğunu ortaya koyuyor.

Ekibimle başlatmış olduğum başarı adımları için mutluyum ve umarım kendi filmini ve projesini hayat geçirmek isteyen ve henüz cesaret edememiş diğer tüm film yapımcı arkadaşlarıma projelerinde başarılar diliyorum. Fırsat eşitliği tanınmadığı ve haksızlığa uğradığı mecraları unutmayıp bunlardan güç alıp daha başarılı projelere imza atmak için kullanmalarını öneriyorum’ dedi. 

TOPRAK FİLMİNİN ÖDÜLLERİ:

AWARDS 2020 ödüller (16 ödül)

Woods Hole Film Festival 2020 Woods Hole, USA Official Selection

*Best Actor (Numan Cakir), Best Cinematography, Best Drama Film, Best Emerging Filmmaker

Oceanside International Film Festival, California, Official Selection *Best Actor (Numan Cakir), Best Narrative Film

Miami Independent Film Festival 2020 Miami, USA *Best Feature Film 

Virgin Springs Cinefest 2020  *Best Debut Filmmaker

Ischia Film Festival 2020 Ischia, Italy Official Selection *Best Cinematography

Florance Film Awards 2020, *Best Cinematography

Rocky Mountain International Film Festival 2020, USA *Best International Feature Film

Kadoma International Film Festival 2020, Japan *Honorable Mention

Moody Crab Film Festival * Best Feature Film

Mile High Film Awards  *Best İnternational Feature Film

WOFF World of Film International Festival, UK *Semi-Finalist

Wallachia  International Film Festival *Special  Jury Award

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal