Cahit Zarifoğlu Ölümünün Yıl Dönümünde Anılıyor! Cahit Zarifoğlu Kimdir?

Türk edebiyatının usta isimlerinden Cahit Zarifoğlu 31 sene önce bugün hayata gözlerini kapamıştı. Gelin hep beraber bu usta ismin hayatına bakalım. Cahit Zarifoğlu kimdir?

07.06.2018-15:20 - (Son Güncelleme: 07.06.2018-15:10) Cahit Zarifoğlu Ölümünün Yıl Dönümünde Anılıyor! Cahit Zarifoğlu Kimdir?

Bugün Türk edebiyatının zarif insanı Cahit Zarifoğlu’nun ölüm yıl dönümü! Edebiyata, insanlığa ve Yaradan’a sevdasıyla kalplerimizde taht kurmayı sürdürüyor Cahit Zarifoğlu, ölümünün 31. senesinde eserleri ve sözleriyle anılıyor. Zamana baş kaldıran ve kendi yolunu çizen insanlar içinde, zarifçe çizdiği çizgileri bugüne ulaştıran Cahit Zarifoğlu’nun yaşamını ve sözlerini derledik!

Aslen Kahramanmaraşlı olan Cahit Zarifoğlu, 1940 senesinde Ankara´da doğdu. Babasının memuriyeti (hakim) sebebiyle ilk ve orta öğrenimini Siverek, Ankara, Kızılcahamam ve Kahramanmaraş´ta bitirdi. Babasının annesinin üstüne bir başka kadınla evlenmesini bir türlü kabul edemeyen şair yalnızca 1,5 yaş büyük olan abisi Sait'i baba olarak tanıdı. O derece ki Sait artık evde "Baba Sait" olarak bilinmeye başlamıştı. Cahit Zarifoğlu, yaşamının büyük kısmını yalnız ve insanlardan uzak geçirdi. Bir bilge gibi devamlı sakin ve suskun olması bir zaman sonra arkadaşlarının onu “Aristo” olarak çağırmaya başlamasına sebep olacaktır. Cahit artık “Aristo Cahit” olarak bilinmeye başlamıştır. Lise senelerinde güreş sporuna da sevgi besleyen Cahit Zarifoğlu, pilotluğu merak etti hatta 3 ay kurs aldı. Eğitim alıp uçak kullanabilir seviyeye gelen Cahit Zarifoğlu, son bir sağlık kontrolüne girdi ve bu kontrol uçuş hayatının bitimi oldu. Kontrolde gözünde ve kulağında sorun olduğu bu sebeple de uçak kullanma ehliyeti alamayacağı tespit edildi. Lisenin bitmesi ile beraber de İstanbul’a gelerek, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne kaydoldu. Öyle ki üniversiteyi tam on senede tamamladı ve on sene ardından diplomasını aldı.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal