Bülent Kayabaş Kimdir?

Asıl adı Osman Bülent Kayabaş olan, ekranlarda Bülent Kayabaş olarak bilinen Kayabaş, 25 Ağustos 1945 tarihinde Eskişehir'de dünyaya gözlerini açmıştır.

14.07.2020-12:35 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-12:34) Bülent Kayabaş Kimdir?

Ekranların sevimli yüzü olmayı başaran Bülent Kayabaş, sevimli ses tonu ve canlandırdığı tiplemeleri başarı ile üstlenmesi ile hem tiyatronun hem de televizyon ve beyazperdenin sevilen yüzü haline gelmiştir. Birçok başarılı projede adı bulunan Bülent Kayabaş hakkında bilinen veri şu şekilde sıralamak mümkündür.

1.Osman Bülent Karabaş kimdir

1945 yılında dünyaya gözlerini açan Bülent Kayabaş, 61 yılında doğduğu şehir olan Eskişehir'de belediye tiyatrosunda ilk defa tiyatro oyuncusu olarak görev almış ve oyunculuk kariyerinin ilk adımlarını atmaya başlamıştır. Birçok televizyon dizisi ve sinema filmlerinde rol üstlenen Bülent Kayabaş, aynı zamanda Winnie the Pooh adlı çizgi film karakterlerinden birine ses vererek başarılı bir seslendirmen olduğunu da kanıtlamıştır. 14 yıllık başarılı seslendirme sonrasında 2000 yılında Derviş Zaim'in yönetmenliğini üstlendiği Filler ve Çimen adlı filminde Haluk Bilginer, Uğur Polat, Sanem Çelik gibi önemli isimlerle birlikte oynayarak tiyatro, sinema ve televizyon dizisi hayatının önemli yüzlerinden biri olacağını göstermiştir. 2010 yılında usta oyuncu Haldun Dormen'in ekibi arasında yer alan Cevat Fehmi Başkut’un Buzlar Çözülmeden adlı eserinden uyarlanan müzikal bir oyun olan Bir Kış Masalı adlı projede Deli Çavuş tiplemesine can vermiştir. 2016 yılında usta oyuncu Sermiyan Midyat'ın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği Bir Baba Hindu adlı komedi filminde Şafak Sezer, Muhittin Korkmaz, Begüm Öner gibi isimlerle birlikte oynayan Bülent Kayabaş, 1981 yılında Nur Sürer ile yaptığı kısa bir evlilikten sonra 2007 yılında Selma Kepekli ile 15 yıl evli kalmıştır. 

1.2 Bülent Kayabaş'ın Aldığı Ödüller

Televizyon, beyazperde ve tiyatro dünyasının tanıdık yüzlerinden biri olan Osman Bülent Kayabaş, 1981 yılında Avni Dilligil En İyi Oyuncu Ödülü’nü almış, aynı zamanda 2010 yılında İsmail Dümbüllü Ödülü’nü Cevat Fehmi Başkut’un Buzlar Çözülmeden adlı oyunundan uyarlanan Bir Kış Masalı oyunundaki Deli Çavuş rolü ile kazanmıştır. 

1.3 Bülent Kayabaş'ın Rol Aldığı Projeler

1970 yılından beri tiyatro sinema ve televizyon dünyasında kariyerini sürdüren Bülent Kayabaş, 70 yılında Kara Leke’de, 1972 yılında Gönül oyununda, Utanç adlı projede görev almıştır. 1973 yılında Soyguncular, Acı Hayat, Mevlana, Karateci Kız, Güllü Geliyor Güllü, Umut Dünyası, Gazi Kadın Nene Hatun adlı projelerde rol almış ve 1974 yılında Sığıntı, Kısmet, Yaz Bekarı, Yumurcak Veda, Karateciler İstanbul'da, Yüz Liraya Evlenilmez, Kara Murat, Ölüm Emri, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Bırakın Yaşayalım adlı projelerde görev olarak kariyerine devam etmiştir. Yıllarca aralıksız birçok projede adını duyuran Kayabaş, 1977 yılında Hırçın Kız, 78 yılında Korkak Kahraman, 79 yılında Yedi Kocalı adlı projelerde rol bulmuştur. 80'li yıllarda oynadığı projeleri şu şekilde sıralamak mümkündür: Şabancık, Şaşkın Milyoner, Devekuşu, Zübük, Arkadaşım Berduşlar, Yıkılan Gurur, Futboliye, Aptal Kahraman, Sevdalandım, Sevginin Bedeli... 90'lı yıllarda görev aldığı projeler ise Abuk Sabuk Bir Film, Çapkın Baba, Gülen Ayva Ağlayan Nar, Süper Yıldız, Hollywood Kaçakları, Unutabilsem, Aile Bağları gibi projeleridir. 2003 yılında Hababam Sınıfı: Merhaba ekibine katılan Kayabaş, 2013 yılında Fırıldak Ailesi adlı projede Sabri karakterinin seslendirilmiş 2016 yılında Bir Baba Hindu adlı komedi filminde görev almıştır. Kayabaş 2017 yılının nisan ayında aramızdan ayrılmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal