Beyaz Cennet Pamukkale Yeni Tedbirlerle Açılacak

"Beyaz Cennet" olarak nitelendirilen Türkiye'nin önemli turizm destinasyonlarından coronavirüs nedeniyle verilen aranın ardından, 1 Haziran'da ziyaretçilerle buluşuyor.

30.05.2020-13:08 - (Son Güncelleme: 30.05.2020-13:07) Beyaz Cennet Pamukkale Yeni Tedbirlerle Açılacak
19 Mart'tan bu yana ziyaretçi kabul etmeyen Pamukkale, en sakin günlerini geçiriyor.

Geçen yıl 2 milyonun üzerinde turist çeken Pamukkale'de sosyal mesafenin korunması için oturma ve gezi alanlarıyla ilgili düzenlemeler yapıldı, güvenlik görevleri tedbirlerle alakalı eğitimler aldı.

Turizm merkezi Pamukkale'yi gezmek isteyenler, kapıda ateş ölçümünün ardından temassız geçiş noktalarından giriş yapacak. Antik havuz, çevresinde devam eden restorasyon nedeniyle bir süre hizmet veremeyecek.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Turhan Veli Akyol, bölgenin, bu sene kapılarını kapattığı 18 Mart'a kadar 112 bin ziyaretçiyi ağırladığını söyledi.

Kapılarını kapattıkları dönemi iyi değerlendirdiklerini, bazı bölümlerde kararan travertene yönelik su salımı ve beyazlaştırma çalışması yürüttüklerini dile getiren Akyol şöyle konuştu:

"Pamukkale ve travertenleri, bu sürede adeta dinlenmeye çekildi. Travertenlerimiz tahmin edemediğimiz kadar mükemmel durumda. Beyazlaştırma ve su salım planları harika şekilde ilerliyor. Şu anda uzmanlar travertenlerde olumsuz bir durumun olmadığını rapor ediyor. Pamukkale tarihinde hiç olmadığı kadar beyaz durumda. Buradaki görsel şöleni görmeye herkesi bekliyoruz."

Koronavirüs önlemleri kapsamında ören yerindeki insan sayısının kameralarla sürekli kontrol altında tutulacağını kaydeden Akyol, maskesiz dolaşmaya kesinlikle izin verilmeyeceğini ifade etti.

Travertenlerde yan yana kimsenin yürümemesi için ilave önlem alacaklarını bildiren Akyol, "Görevliler ısrarla sosyal mesafeye karşı uyarı yapacak. İçerideki kişi sayısını devamlı takip edeceğiz. Sayı eşiğinin aşılmasından itibaren kabulü bir süre durduracağız, çıkan kişi kadar içeri turist alacağız." dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal