Bermuda Şeytan Üçgeninin Biinmeyenleri

Bermuda Şeytan Üçgeni, Atlas Okyanusu’nda Bermuda Adaları ve Florida ve Porto Riko’nun oluşturduğu, gemiler ve uçakların iz bırakmadan gizemli ve garip bir şekilde kaybolduğu iddia edilen alana verilen isimdir.

12.04.2018-17:46 - (Son Güncelleme: 12.04.2018-17:46)

İlk olarak 1945 yılında tatbikat yapan beş Amerikan savaş uçağının bölgede kaybolması ile gündeme geldi. Bermuda Şeytan Üçgeni isminin babası ise 1964 yılında Argosy isimli dergide yazdığı yazıda bu ismi kullanan Vincent Gaddis’ti. Öte yandan Bermuda Şeytan Üçgeni, özellikle paranormal olayları araştıran Charles Berlitz’in 1974’te kaleme aldığı Bermuda Üçgeni adlı kitabı ile ünlü oldu. Berlitz’in yazdığı kitabın ardından, onu temel alan çok sayıda kitap, dizi, TV programı, günümüzde de internet siteleri Bermuda Şeytan Üçgeni’nin ününe ün kattı.

Peki, gemilerin ve uçakların kaybolmasına neden olan şey neydi? Kayıp Kıta Atlantis’in varlığına inanan Berlitz, Bermuda’daki kazaları onunla açıklamaya çalışmıştı. Bu teori hâlâ çok popüler olsa da, insanların bir çoğu deniz altında yatan gizemli bir şehirdeki ‘kristal enerjilerin’ gemi ve uçakları çekerek yok ettiğini iddia ediyor. Bazı insanlarda uzaylıların deniz altındaki gizli üslerinden insanları kaçırdığını bazılar ise bölgedeki bir karadeliğin her şeyi yuttuğunu iddia ediyor. Daha başka çok sayıda çılgın teori de mevcut. Bu çılgın teorilerin ötesinde, gemilerin kaybolmasını açıklamak amacı ile bilim insanlarının geliştirmeye çalıştığı teoriler de bulunmakta. Örneğin denizin altında yoğun şekilde var olabilecek yüksek miktarda metan gazının, elektrik huzmesi ve ya yıldırımlarla etkileşime girmesi sonucunda büyük bir patlama ile yakından geçen gemi ve uçakları iz bırakmayacak şekilde yok ettiğini düşünen bilim adamları var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal