Almanya'daki Pergamon Müzesi'ne Sanal Yolculuk

Dünyada 900 binden fazla kişiyi etkileyen coronavirüs pandemisi nedeniyle Almanya'daki Pergamon Müzesi kapılarını kapattı fakat müze dijital ortamda sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor.

02.04.2020-10:55 - (Son Güncelleme: 02.04.2020-11:40) Almanya'daki Pergamon Müzesi'ne Sanal Yolculuk

Coronavirüs pandemisi nedeniyle uyguladığımız sosyal izolasyon sanattan kopmamıza bahane değil. Bir çok müze dijital olarak sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor. Bu müzelerden biri de Almanya'daki Pergamon Müzesi.

Almanya'nın en çok ziyaret edilen sanat müzesi olan Berlin'deki Pergamon Müzesi coronavirüs nedeniyle şu sıralarda kapalı olsa da teknoloji sayesinde sanal turla gezebiliyoruz.

1910-1930 yılları arasında Ludwig Hoffmann tarafından Alfred Messel'in tasarımlarına uygun şekilde inşa edilen müzede Bergama Zeus Sunağı, Milet'in Market Kapısı, İştar Kapısı ve Mshatta Alınlığı gibi yapılar ve bu yapılara ait eserler, gerçek yerlerinden ayrıntılı bir şekilde toplanarak birleştirilmiş.

Online gezinizde; Bergama Athena Tapınağının Girişi, Bergama'dan Athena Heykeli, Halep Odası ve İznik çinilerini görebilirsiniz.

Yılda yaklaşık 850 bin kişi tarafından ziyaret edilen müzeyi oturduğumuz yerden gezmek de ayrı bir keyif veriyor.

Müzeyi ziyaret etmek için yapmanız gereken tek şey https://artsandculture.google.com/entity/pergamon/m05tcm?hl=en linkine tıklamak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal