Kovid-19'a Yakalan Trump, Nefes Almakta Güçlük Çekiyor

Yeni tip koronavirüse yakalandığını açıklayan ABD Başkanı Donald Trump'ın sağlık durumu dünyanın dört bir yanından merakla takip ediliyor. Bu sabah saatlerinde hastaneye kaldırılan ve nefes almakta güçlük çektiği öğrenilen Trump'a korona tedavisi uygulanıyor.

03.10.2020-16:47 - (Son Güncelleme: 03.10.2020-16:54) Kovid-19'a Yakalan Trump, Nefes Almakta Güçlük Çekiyor

ABD Başkanı Donald Trump, Walter Reed Askeri Hastanesi'nde tedavi edilirken, Beyaz Saray Doktoru Sean Conley, uygulanan tedavi hakkında bilgi verdi. Conley yaptığı açıklamada, etkisi kanıtlanmış olan ‘Remdesivir’ ilacının ilk dozunu verdiklerini belirterek ‘Walter Reed ve Johns Hopkins'ten uzmanlarla yaptığımız görüşmelerden sonra Başkan'ın Walter Reed Askeri Hastanesi'ne götürülmesini tavsiye ettim. Mutlulukla söyleyebilirim ki Başkan'ın durumu iyi ve oksijen takviyesi almaya ihtiyaç duymuyor. Remdesivir tedavisinin ilk dozunu uyguladık. Başkanın çok iyi durumda olduğunu bildirmekten mutluluk duyuyorum’ açıklamalarında bulundu.

TRUMP AÇIKLAMA YAPTI

Kovid-19’a yakalanan 74 yaşındaki Trump, sabah saatlerinde kendi Twitter hesabından durumunun iyi olduğunu ‘Durumumun iyiye gittiğini düşünüyorum. Hepinize teşekkür ederim. Sevgiler!’ sözleriyle takipçiletrine duyurdu.

REMDESIVIR KULLANILIYOR

İlk olarak Ebola’ya karşı geliştirilmiş olan Remdesivir ilacı, Dexamethasone (Deksametazon) ile beraber henüz net bir aşının bulunamadığı Kovid-19’a karşı etkisi kanıtlanan ilaçların başında yer alıyor. ABD’li ilaç şirketi Gilead tarafından üretilen Remdesivir ilacı, daha önce ABD’de gerçekleştirilen klinik araştırmalarında Kovid-19 hastalarının oksijen desteğini azalttığı ve hastanede geçirilen süreyi kısalttığı tespit edildi. Gilead şirketi tarafından gerçekleştirilen son açıklamada ise analizlere göre Kovid-19’u ağır olarak geçiren kişilerin ölüm riskini azalttığı aktarıldı. Bahsi geçen bu ilaç  acil kullanım için, Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından mayıs ayında onayı aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal