Konya halkı paniğe kapıldı! 1200 kişi aynı şikayetle hastaneye başvurdu

Konya'nın Ereğli ve Halkapınar ilçelerinde dün, bulantı, kusma ve ishal belirtilerinden hastaneye gidenlerin sayısı resmen 1200'ü aştı. İşte haberin detayları...

16.05.2022-14:14 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-14:14)

Konya Ereğli Halkapınar ilçelerinde, cumartesi gece yarısından itibaren ilçe devlet hastanelerine bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle neredeyse 1200'den fazla kişi hastanelere akın etti.

İl Sağlık Müdürlüğü açıkladı 

Konya İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden gelen bilgiye yönelik, Ereğli ve Halkapınar Devlet Hastanesi'nde meydana gelen yoğunluk bu sabaha karşı azaldı. Konya İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden gelen bilgiye ilişkin, Ereğli ve Halkapınar Devlet Hastanesi'nde oluşan yoğunluk sabaha doğru azalma gösterdi. Hastanelere başvuranlar taburcu edilirken, sağlık durumlarının da iyi olduğu belirtildi. İl Sağlık Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ile birlikte Ereğli Belediyesi ekipleri, bölgede bulunan su hatlarından numuneler alarak incelenmek üzere laboratuvara gönderdi. İlerleyen günlerde, bulantı, kusma ve ishal şikayetlerinin nedeninin kesinlik kazanacağı belirtilmiştir.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal