Kone: "Soğuklar Bizim İçin Avantaj"

Süper Lig 1.'si DG Sivasspor’da oyuncular, hava sıcaklıklarının eksi 15 dereceye kadar indiği kış mevsiminde iç saha mücadelelerinin fırsata dönüştürmenin peşinde.

22.01.2020-11:55 - (Son Güncelleme: 22.01.2020-11:49) Kone: "Soğuklar Bizim İçin Avantaj"
Ligde top koşturan birçok kulübün Sivasspor sahasında aklına ilk gelen soru ise soğuk hava ile ne yapacağız. Hava sıcaklıklarının eksi 15 dereceye kadar indiği kış mevsiminde açık havada çalışmalarını sürdüren oyuncular, soğuk havaya alışmış.

Soğuk havayı avantaja çeviren Sivasspor'da oyuncular Arouna Kone, Mamadou Samassa ve Yasin Öztekin bu konuda İhlas Haber Ajansı (İHA) çalışanlarına açıklamalar yaptı.

Kone: "Soğuklar bizim için avantaj"

"Sivas’ta hava çok soğuk gerçekten ama biz alıştık bu havaya. Bu havalara da alıştık kış mevsimine de alıştık. Bizim için soğuk hava bir avantaj olabilir ama parametrelere göre değişebilir. Göreceğiz ama bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Antrenmanlarda içerik olarak baktığınızda bir değişiklik yok. Aynı şekilde, aynı antrenmanlara devam ediyoruz. Biz zaten alıştık bu soğuklara dediğim gibi bunu avantaja çevirebiliriz. İçerideki maçlarda buraya gelen takımlar baya soğuk havada oynayacaklar ve içerideki maçların hepsini kazanmayı düşünüyoruz"

Samassa: "Soğuğa alıştık"
"Gerçekten Sivas’ta hava çok soğuk. Bu havaya adapte olmaya çalışıyoruz. İdmanlarda biraz zorluk çekiyoruz ama yine de adapte olduk artık. Zamanla da göreceğiz zaten, daha iyi gidiyor şu an. Direnç göstermeye başladım soğuğa karşı"

Yasin Öztekin: "Burası Sivas, buradan çıkış yok"
"Şu an çok soğuk değil ama çünkü ısındım. Bayağı koşuda yaptım. Ama ilk başta çıktığımızda baya soğuktu. Yapacak bir şey yok burası Sivas, buradan çıkış yok. Soğuğa alışık değiliz ama alışmamız lazım. Sonuçta maçlarımız burada da var. Bin 300 metre yükseklikteyiz galiba. Biraz zorlanıyoruz ama sonuçta bize yarıyor. O yüzden yapacak bir şey yok. Nereye gidersen git ayak uydurman lazım. Bazen çok soğuk oluyor ama ona da alışacağız. İdmanlarda çok yoruluyoruz ama faydası var. İdmanlarda gün geçtikçe iyi oluyorum, çok koşuyorum o yüzden faydası var"

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal