Süper Lig’de şampiyonluk için ihtimaller denizi: 100 puan almak bile yetmeyebilir

Trendyol Süper Lig’de son 4 haftaya girilirken Galatasaray ve Fenerbahçe’nin şampiyon olma ihtimalleri oldukça şaşırttı. İşte tüm şampiyonluk ihtimalleri…

29.04.2024-11:33 - (Son Güncelleme: 29.04.2024-17:34) Süper Lig’de şampiyonluk için ihtimaller denizi: 100 puan almak bile yetmeyebilir

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında devam eden şampiyonluk yarışında artık son düzlüğe girildi. Liderliğini sürdüren Galatasaray son 4 haftada 3 galibiyet alması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek. İkinci sıradaki Fenerbahçe’nin ise kalan 4 maçını kazanmasının dışında ezeli rakibinin puan kaybını beklemesi gerekiyor.

Tarihin en yüksek puanlı şampiyonluğu gelebilir

Her iki takım da rekorları alt üst ederken şampiyonluk için ellerinden geleni yapıyorlar ve bitime dört hafta kala gerilim dolu bir senaryo ortaya çıkıyor: Hangi takım "100"ü geçerek sevinecek? Galatasaray, dört puanlık bir farkla önde. Şampiyonluk yolunda istatistikçilerden yapay zekaya kadar herkes Galatasaray'ı favori olarak görüyor.

Sarı-kırmızılılar, 15 maçlık üst üste galibiyet serisiyle zirveyi hedefliyor ve sezonu mümkün olan en yüksek puanla, yani 105 puanla tamamlamak istiyorlar. Fenerbahçe'nin ise ulaşabileceği maksimum puan 101.

Süper Lig’de şampiyonluk için ihtimaller denizi: 100 puan almak bile yetmeyebilir

100 puan bile yetmeyebilir

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 37. hafta derbisi, sadece bir takımın zafer kazanabileceği bir mücadeleye dönüşüyor. Bu durum, şampiyonluk için 100 puan toplamanın bile yeterli olmayabileceği bir senaryoya işaret ediyor. Galatasaray, mevcut durumda her senaryoda 100 puan barajını aşıyor.

Galatasaray, sadece iki galibiyet, bir beraberlik ve bir yenilgiyle bile 100 puana ulaşabiliyor. Ancak Fenerbahçe için durum biraz daha hassas. 100 puana ulaşabilmek için son dört maçını kazanmak zorunda.

Hangi ihtimaller şampiyonluğu kaybettirebilir?

Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda mağlup ederek büyük bir adım atmış olacak. Ancak bu galibiyet bile Fenerbahçe'nin şampiyon olamama ihtimalini ortadan kaldırmıyor.

İki takımın da 100 puan barajını aşması için iki senaryo mümkün. Birincisi şöyle: Fenerbahçe, kalan maçlarını kazanarak 101 puana ulaşacak, Galatasaray ise ezeli rakibine yenilse bile diğer üç maçını kazanarak 102 puanla zirveye oturacak. İkinci senaryo ise biraz daha karmaşık: Galatasaray, tüm maçlarını kazanan Fenerbahçe'ye yenilse ve bir maçta berabere kalsa, böylece 100 puanda kalacak.

İşte iki takımın fikstürü:

Galatasaray'ın Fikstürü:

Sivasspor (E)

Fatih Karagümrük (D)

Fenerbahçe (E)

Konyaspor (D)

Fenerbahçe'nin Fikstürü:

Konyaspor (D)

Kayserispor (E)

Galatasaray (D)

İstanbulspor (E)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal