Köksal Engür kimdir, nereli ve kaç yaşında? Oyuncu Köksal Engür neden öldü, hastalığı neydi? Köksal Engür hayatı ve biyografisi

Usta oyuncu Köksal Engür hayatını kaybetti. Leyla ile Mecnun dizisindeki ‘’Ak Sakallı Dede’’ rolüyle hafızalara kazınan tecrübeli oyuncunun vefat haberini meslektaşı Cengiz Bozkurt duyurdu. Peki Köksal Engür kimdir, nereli ve kaç yaşında? Oyuncu Köksal Engür neden öldü, hastalığı neydi? İşte Köksal Engür hayatı ve biyografisi...

27.03.2023-16:58 - (Son Güncelleme: 27.03.2023-16:58)

Türk tiyatrosunun usta oyuncularından olan ve aynı zamanda seslendirme sanatçılığını yapan Köksal Engür, bugün hayatını kaybetti. Engür’ün ölüm haberini meslektaşı Cengiz Bozkurt, "Köksal abimizi kaybettik, başımız sağ olsun" notuyla duyurdu. Hayranlarını üzüntüye boğan bu gelişme sonrasında Köksal Engür’ün hayatı ve oynadığı diziler araştırma konusu oldu. Peki Köksal Engür kimdir, nereli ve kaç yaşında? Oyuncu Köksal Engür neden öldü, hastalığı neydi?

Oyuncu Köksal Engür neden öldü, hastalığı neydi?

Cengiz Bozkurt, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Köksal Engür’ün böbrek yetmezliği sebebiyle yaşamını yitirdiğini paylaştı.

Köksal Engür

Köksal Engür kimdir, nereli ve kaç yaşında?

İsmail Köksal Engür, 5 Mart 1946 tarihinde Kars’ta dünyaya geldi. 1956 yılında TRT Ankara Radyosu, Çocuk Saati programında kısa radyo tiyatrolarıyla başlayan oyunculuk deneyimi Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden 1969 yılında mezun olana kadar devam etti. 

Köksal Engür, Ankara Halkevi, Sahne 9, Ankara Deneme Sahnesi, Çağdaş Sahne, Hodri Meydan Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu ve Küçük Sahne gibi birçok tiyatroda rol aldı.

Köksal Engür-1

Tiyatro dışında çok sayıda dizi ve filmde yer alan Engür, Hollywood yıldızları Robert de Niro, Al Pacino, Dustin Hoffman ve Robin Williams’ın yanı sıra Susam Sokağı'ndaki Büdü karakterini, Red Kit çizgi filminde Red Kit’i ve SüngerBob KareŞort çizgi dizisinde Squitward'ü seslendirdi.

Afife Tiyatro Ödülleri'nde 1999'da "Yılın En İyi Erkek Oyuncusu", 2002'de ise "Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu" seçilen sanatçı, 2005'te 16. Ankara Film Festivali'nde "Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü aldı. Son olarak Leyla ile Mecnun'da "Aksakallı Dede" ve "Karabasan" rollerinde oynadı. Ben de Özledim'de kendisini canlandırmıştır. Beş Kardeş dizisinde Osman rolünü oynamıştır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal