Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Kim Kimi Köşeye Sıkıştırdı?
Tuğçe Arıbaş
Kim Kimi Köşeye Sıkıştırdı?
03.04.2020 Cuma 12:15

Coronavirüs’ün hayatımıza girmesiyle birlikte ünlülerin hesapları üzerinden canlı yayın yapmaları artarak devam ediyor. Özellikle akşam saatlerinde peş peşe yapılan canlı yayınlarla tüm gün evinde karantinada olanlar (kendini karantinaya alabilme şansı bulunanlar) geceleri yeni sonuçların öğrenilmesi ardından canlı izledikleri yayınlarla kafalarını bir nebze olsun dağıtabiliyor.

Geçtiğimiz akşam Cüneyt Özdemir, canlı yayınında Şeyma Subaşı’nı ağırladı. Daha önce Cüneyt Özdemir, Subaşı’nın Sadece Şeyma kitabını Youtube kanalında okuyup nüktedan yorumlamalarda bulununca sosyal medyada oldukça konuşulmuştu.  

Dün akşamki bölümde Cüneyt Özdemir, Şeyma’yı 2 kez tatlı tatlı konuşurak köşeye sıkıştırdı.

Konu Şeyma’nın kitabından açıldığında Özdemir, Şeyma’ya kitabı gerçekten okuyup okumadığını muzip bir şekilde sordu. Özellikle “Pizza değilsin, herkesi mutlu edemezsin.” sözünü de hatırlatarak. Şeyma kitabında kendi hayatını anlattığını öyle yazıldığını söyledikten sonra pizza kısmı gibi sözlerin internetten alınıp editörlerce çevrildiğini itiraf etti. Ardından kurduğu cümleyse akıllarda çok net soru işareti bırakabilecek türdendi.

Şeyma Subaşı “Pizza değilsin, herkesi mutlu edemezsin.” cümlesinde pizza yerine Nutella olsa daha iyi olurdu. Herhalde erkek arkadaşım İtalyan olduğu için öyle yazdılar dedi. Düşünün kitabınızda birileri sizin adınıza bir cümle kuruyor. (Birden çok fazla kurulduğu çok açık.) Ve siz bu kitabı demek ki basılmadan okumamışsınız ki, cümlede pizza geçmesini beğenmediğiniz halde değiştiremiyorsunuz. İlk defa okuduğunuzda artık geç kalmış olmuyorsunuz.

Programın diğer can alıcı kısmıysa; Şeyma Subaş’nın İbiza daveti üzerine oldukça cool şekilde Özdemir’in, Şeyma’nın İbiza devatine karşılık “Sen lisedeyken, ben İbiza’ya gidiyodum cevabı oldu.

İkili programın ardından sosyal medya hesaplarından tartışmaya başladı. Şeyma’ya hak vereceğim aklıma gelmezdi fakat Cüneyt Özdemir’in attığı tweet ve bunun üzerine geçen dialogların her birine, Özdemir’in Youtube kanalının linkini paylaşması, reklam polemiğine çevrildiğini düşündürtüyor. Ayrıca tabi ki şöyle de bir gerçek var. Coronavirüs hakkında yapılan “uzman” kişilerin bağlandığı bir programa Şeyma’yı çıkarmanın da zaten başka bir amacı olmaz. Şeyma’da o yayında ne işi olduğunu bilemeyecek kadar ahmak olamaz!

Şeyma Subaşı aslında şu an sadece bu konuyla gündemde değil. Seren Serengil ile eski eşi Yaşar İpek’in kız kardeşi olan magazinci Eylem İpek arasında tansiyon oldukça yükseldi. Seren Serengil, Eylem İpek’in Instagram’daki magazin sayfalarında kendisine iftiralar atıldığını anlattı. Kendisine düşmanca şeyler yaptığını iddia ettiği Eylem İpek’in Tv8’de nasıl işe başladığını da anlatan, Şeyma Subaşı’nın videosunu paylaştı. Katıldığı programda Eylem İpek hakkında sorulan soruları cevaplayan Şeyma, “Magazin için masaya birilerini arıyorlardı. Arkadaşım iyi, tatlı bir kız dedim. Konuşmasını bile beğenmediler.” ama bir şekilde girdiye getirerek konuyu kapıyor. Tabii bu Şeyma’nın iddiasıdır. Şu an ikilinin arası da oldukça bozuk. Çünkü Şeyma Subaşı’nın boşanmasının ardından Şeyma’yı sinirlendirecekte haberler verilmiş.

Şu an son durumda magazinde Seren Serengil’in evden çıkmak isteyen yardımcısına, coronavirüs bulaştıracağı için işinden atıp, birde şiddet uyguladığı iddiaları çok konuşuluyor. Seren Serengil’in yardımcısını evinin yolu olan ormana bıraktığı da iddia ediliyor. Fakat Seren Serengil olayın böyle olmadığını, yardımcısının başkalarıyla iş çevirdiğini yaptığı telefon görüşmelerini duyduğu zaman anladığını, üstelik kendisini anayola kadar bıraktığını söylüyor. Oradaki dükkanların kamera kayıtlarını delil gösterip, evinde olanları da şahit gösteriyor.

Evet iddialar karşılıklı olarak bu yönde. İçinden geçtiğimiz bu zor dönemde, Şeyma Subaşı’nın bile yandaki parka gidebilmenin bile ne büyük nimet olduğunu anladığı günümüzde!!! keşke bu tip olayları duymasak, konuşmasak. Keşke insanlar şu dünyada birbirleriyle uğraşacakları zamanı daha hayırlı şeylere ayırabilseler.

Dün Serdar Ortaç, “Şimdi daha çok ayakkabın olsa daha çok çantan, binlerce ceketin harcayamayacak kadar paran, nereye gideceksin nerede giyeceksin herkes gibisin.” diyerek aslında dünyada pek çok şeyin ne kadar boş olduğunu anlatmaya çalışan bir paylaşım yapıyor. Demet Akalın üstüne alınıp “Kim virüsün yayılacağını bilebilirdi, ne saçma konuşmalar. Yok evler, yok çantalar diyor demagoji yapıyor. Kumarda giden evler, villalar zamanında virüs yoktu. Boş yapmayın” diyor. İşte aramızda yine bölündük. Kimisi virüse baktığında aslında hayatta bir “hiç” olduğumuzu, bir virüsün karşısında bile ne kadar aciz kalabildiğimizi görüyor. Kendine ders çıkarıyor. Kimisi de virüse bakıp sadece virüsü görüyor. Birbirlerini yemekten vazgeçmiyor.

Ender Alkoçlar’da geçtiğimiz günlerde çok güzel anlattı durumu. “Çok azıp kudurmuştuk, hayat bize ‘otur evinde, sade yaşa, şükretmeyi hatırla, gösterişten vazgeç, muhasebe yap’ dedi. Bugünler hepimiz için bir ders olmalı!” dedi.

Her şey nasiple, Allah’ın biz kullarına verdiği şu dersi görebilmek, sıradanlaştırdığımız nimetlerinin değerini anlayabilmek… Hepsi nasip… İnşallah daha çok kişiye artık Allah bunları görebilmeyi ve ona göre yaşayabilmeyi nasip eder. Nasip eder de artık dünya kokuşmuşluğundan uzaklaşıp daha yaşanabilir bir dünya olur…

Her şey nasiple demişken, Cristiano Ronaldo, Kuran-ı Kerim okumaya başladığını açıkladı. “Karantinadayken insan kendisiyle baş başa kalıyor. Bu sürede çok kitap okudum, çok düşündüm… Şimdiyse Kuran-ı Kerim okumaya başladım.” dedi. ABD’li şarkıcı Jennifer Grout, Ayet-el Kürsi’yi okuyor. Her musibette bir hayır vardır dedikleri tam olarak böyle bir şey…

Bizim gibi Müslüman bir ülkede de hala insanların bazıları birbiriyle uğraşma derdine düşmüş. Dünya yansa diğerinin daha çok yanmasını sağlama peşine düşecekler.

Bazıları birbirini yeme derdine düşedursun, Haluk Levent yine insanlara el uzatabilme derdinde çok güzel işler yapıyor. Ünlü isimlerinde verdiği destekle 10.500 aileye gıda yardımı yapacak kadar yardım toplandığını ve hala da yardımların gelmeye devam ettiğini biraz daha yardım toplandığında 10.000 aileye daha yardım edebileceklerini duyurdu.