Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Netflix Dizisinin Türk Başrol Oyuncusu Kim Olacak?
Tuğçe Arıbaş
Netflix Dizisinin Türk Başrol Oyuncusu Kim Olacak?
05.09.2021 Pazar 13:11

Netflix denince akla ilk gelen efsane dizilerden biri olan La Casa de Papel’in uzun zamandır merakla beklenen yeni sezonu nihayet geldi. Birinci sezondaki tadı bir daha alamayanlara aradığını buldurtacak bir senaryo olmuş. Senaryonun, çekimin ve oyunculukların her biri birbirinden başarılı. Sadece 5 bölüm olarak gelip merakla beklenen son için 3 Aralık tarihini bekleyecek olmak tabi üzücü bir detay olarak karşımıza çıksa da karşımıza gerçekten inanılmaz detaylar da çıktı. 

Düşünün 1 dakika gösterilecek bir dekor için 180 gün boyunca heykeltraşından, demircesine onlarca kişi çalışıyor. En ince detayına, sahnede belki de hiç gözükmeyecek ufacık bir ayrıntı için günlerce emek veriyorlar. Hem de patlamada yok olacak bir dekor için. 

Oyuncular desen, sadece bir sahneyi 2,5 haftada çektiklerini söylüyorlar. Bizim ünlü oyuncularımız da saatlerce tekrara dayanamayıp dert yanarken… Hem de tekrar edilen resmen bir savaş sahnesi, dövüşler, doğum vb. Dizinin belgeselinde ekip çok önemli bir noktaya değiniyor. 

Daha önce hiçbiri savaş sahnesi çekmemiş olmasına rağmen tek hedeflerinin en iyisini yapmak olduğunu söylüyorlar ki zaten başarmışlar. Bir şeyi yapmış olmak için yapmak maalesef bizim çoğumuzun yaptığı bir şey. Oysa hiç yapma daha iyi. Ne yapıyorsan yap en iyisini yapmaya çalışırsan zaten başarı da geliyor. Başarı gelmese bile içinin rahat etmesini sağlamış oluyorsun. Ama boş vermişlik salgını olarak adlandırdığım ruh haline öyle bir kendini bırakmış, mekanikleşmiş ki bazılarımız halının altına süpürür gibi yapmış olmak için bir şeyleri yapıp devam ediyorlar. Sonra da mutsuzluk ikliminden bahsediliyor. Nasıl mutlu olasın ki? Instagram’da gözüne sokulan herkesin sahte mutluyum ah ne çok geziyorum pozlarına inanıyorsun, filmlerdeki-dizilerdeki seni mutlu eden kısımları kendi hayatında bulamıyorsun. Kafanda başka bir hayat, önünde bambaşka bir hayat öylesine geçip giden günleri doğuruyor. Her şeyden mutlu olacak bir şey çıkarabilindiği ve gerçekten elini her neye atıyorsan keyifle ve en iyisini yapmaya çalıştığımız zaman, işte o zaman her şey daha farklı olacak. 

La Casa de Papel’de profesörün sevgilisi Lizbon karakterini canlandıran Itziar Ituno’nun belgeselde, kaldığı evi gösterdi. Yan yana sıkışık apartmanların birinin 4. katında yaşıyor. Asansörü bile olmayan bir yer. Merdiven çıkmaktan zorlandığından bile bahsediyor ama ekliyor; “Okula gittiğim, oynadığım insanlarla aynı yerde yaşıyorum ve bu beni çok rahatlatıyor.” Yani oyuncu olur olmaz bizim duymaya ve okumaya alışık olduğumuz gibi yeni lüks bir ev alıp öyle mutlu olabilme peşine düşmemiş.

Evet konu bize gelmişken, Dünyanın Dallas’tan sonra en çok izlenen ve sevilen pembe dizisi Hanedan Türkiye’ye uyarlanıyor. Aynı zamanda Hanedan Netflix’te en çok izlenen dizilerden. Amerika’nın bir televizyon kanalında haftalık olarak yayınlanıp sezon sonunda Netflix’e yükleniyor. Dizi hikaye olarak oldukça kuvvetli. Yasak Elma dizisini andıracak entrikalar dönse de her bir entrika en fazla 2 bölüm sürüyor ve sürekli ters köşe oluyorsunuz. Ben tüm sezonları bir hafta içinde bitirip bittiği içinde boşluğa düşmüştüm. Ama Netflix’te Hanedan dizisinin bu kadar başarılı olmasının da büyük bir sebebi başrol oyuncusu Elizabeth Gillies'in büyük enerjisi. 

En zengin adamın kızı şımarıklığını ve bir yandan da duysallığını gücü ve şıklığı bir anda sunuyor. Moda ikonu gibi bir kız. Bizde de bu rol için Demet Özdemir’e teklif götürüldü ama henüz kabul etmedi ve düşünüyor. Diziyi izleyen herkes fragman bile izlemiş olsa Demet Özdemir’in bu rol için hiç uygun bir cast olmadığında hem fikir olur. Demet hep karşımıza minnoş, duygusal ya da neşeli kız rollerinde çıktığı için demiyorum bunu tabi ki oyuncu her rolü oynar ama o rolün hakkını tam verecek kişi bence şu anda hiç bir projede olmayıp proje bekleyen ve bunu da kendisi söyleyen Meryem Uzerli.

Meryem Uzerli, Hürrem rolü gibi diğer rollerinde başarayı yakalayamadı. Hürrem’i oynarken ordaki gücü ve dönem kıyafetleriyle bile olsa şıklığıyla rüzgar estirdi. Hanedan’daki dizide başrolde olursa da aynı rüzgarı tekrar estirebilir. 


Meryem o güçlü duruşu, herkesin gözünün üzerinde olacağı bir kadının rolünün üstünden başarıyla gelir. Demet ile rolü harcamamak lazım. Uzun zamandır düşünüyor Demet Özdemir bu rolü şu an mutlu bir aşk yaşasa da bir bıkkınlık içerisinde. Yakın çevresine, menajerlerinin zorlamasıyla zar zor gidiyor reklam çekimlerine bile. Çok yakın kaynaklardan aldığım bilgiye göre işinden çok sıkıldığını söylüyormuş devamlı. 

Ay Yapım 10 yıldan fazladır bu diziyi uyarlamak istiyor. İlk başta Bergüzar Korel düşünüldü. Bir dönem Beren Saat ve Kenan İmirzalıoğlu’nun adı geçmişti. Yıllardır istenen bu diziyi sönük bir şekilde değil çok güçlü bir cast ile yapıp hakkını vermeliler. Orjinalinde gay çiftler var fazlasıyla açık sahneler var tabiki birebir uyarlanamayacaktır. Senaryodaki bizim Türk örf ve adetlerimize ters düşecek bir çok parçayı değiştireceklerdir. Birde diziyi sevdirecek oyuncunun karakterini değiştirmemiş olalım. Burcu Esmersoy, Çağla Şikel gibi hem fit, hem cazibeli güzelliğiyle ön planda bir başrol lazım. İlerde ortaya çıkacak anne ise bizde kesinlikle Nebahat Çehre olmalı.