Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Tamer Karadağlı'nın Tepkisinin Ardındaki Gerçek
Tuğçe Arıbaş
Tamer Karadağlı'nın Tepkisinin Ardındaki Gerçek
11.10.2021 Pazartesi 13:09

Tamer Karadağlı 2 gündür herkes tarafından linç ediliyor. Altın Portakal’da Nihal Yalçın konuşma yaparken arkadan ödülünü uzatması ve Nihal Yalçın’ın ödülü aldıktan sonra arkasına dönüp “Bunu bana kim verdi, sus mu dediniz?" sözleri yeri yerinden oynattı. Magazinsel hiçbir açıklama yapmayan insanlar bile yerden yere vurdu Karadağlı’yı.

Sektörde Tamer Bey’i büyük bir çoğunluk sevmiyor. Kabul edelim ki bu ön yargı sebepsiz yere olmayabilir.  

Tamer Karadağlı zaten bu sevilmeme durumuyla ilgili olarak bir kaç saat önce “Karşınızdaki kişi sizi sevmiyorsa ya da önyargısı varsa ne yaparsanız onun size bakışını değiştiremiyorsunuz O yüzden de umursamıyorum eskisi gibi. Hakkımda çıkan haberleri de, yazılanları da…” açıklamasında bulundu.

Ama bir yerden sonra da dayanamadı ve Tamer Karadağlı, Nihal Yalçın’a karşı sessizliğini bozdu. Bu kadar ithamdan sonra çok sert bir açıklama yaptı. Tamer Karadağlı’nın bu açıklamayı neye dayanarak yaptığını ve tüm yaşananları aşağıda sizlere detaylıca anlatacağım.

İşte Tamer Karadağlı’nın arka arkaya attığı tweetler:




Tamer Karadağlı Nihal Yalçın için yazdıkları aslında Nihal Yalçın'ın "Kutsal Motor" isimli YouTube kanalındaki röportajına dayanıyor. Nihal'e "İltica ediyorsun.. Son tweetin ne olurdu? diye soruluyor. Nihal Yalçın ise "Selahattin Demirtaş'a özgürlük" olarak cevaplıyor. Tamer Karadağlı, Nihal Yalçın'a karşı bulabileceği en iyi kozunu oynadı. Şimdi ortalık daha da karışacak. 


Peki olaylar bu raddeye gelene kadar neler yaşandı kim ne söyledi?

Bu olay için Ahmet Mümtaz Taylan, “Her başarılı kadının ensesinde vızıldayan bir erkek vardır.” yazdı. Ahmet Mümtaz Taylan çok beğenilen ve benim de çok beğendiğim hem usta bir sanatçı hem de yazar. Değerli gördüğüm biri olsa da açıklamasının bir kısmını hiç doğru bulmadım. 

İlk başta söylemeliyim ki ödül alan birinin konuşmasını bölmek doğru olmasa da sonuçta Tamer Bey, ödülünüz elinizde olsun istedim. Konuşmanızın sonunda kaldırabilin. Ödül konuşması böyle yapılır diyor.  Bu kadar kadın düşmanlığına çekecek bir art niyet aramak olsa olsa akıl tutulmasıdır. Kendi ödül alamıyor diye kıskandı demek bile bu kadar saçma bir açıklama olmazdı. Sunucu olduğu için kendisine verilen süreleri düşünerek yapmış olabilir, gerçekten ödülü elinde konuşsun istemiş olabilir (normalde herkes ödülü elinde konuşur). Ödül elinde konuşsun istemişse de Nihal Yalçın ilk sahneye çıktığında henüz konuşmasına başlamadan zaten o ödül Nihal Yalçın'a takdim edilmeliydi. En büyük yanlış burada başlamış. Sonuç her ne olursa olsun herkesin düşüncesine saygı duymakla beraber yaşananın kadın düşmanlığıyla ilgili olduğu fikrine katılmıyorum.

Artık her kadının içinde bulunduğu bir olay hemen kadın haklarına, kadınların arka plana atılamayacağına ve kadının özgürlüğüne bağlanıyor. Kadın haklarına ve kadına olan eşitsizliğe karşı yapılanlara asla dayanamayan ve sonuna kadar kadın haklarını savunan biri olarak söylüyorum ki bu kadar ağıza sakız olmamalı. Birini aşağıya çekmek için bahane yapılmamalı bence kadın hakları. İlla sesinizi çıkarmak istiyorsanız ki keşke çıkarsanız... Gerçekten eşlerinin ya da babasının kahrını çeken tüm özgürlüğü elinden alınan kadınlarımıza destek olsanız. Onlar için bir şey yapsanız. 

Rıza Kocaoğlu, "Bir ömrü bir tipe sığdıran sabıra ne oldu? sözüyle Karadağlı'nın Çocuklar Duymasın dizisindeki rolünde yıllarca oynamasına göndermede bulundu.

Canan Kaftancıoğlu, Güzelim ülkeyi çok konuşan kadınlar değil boş konuşan erkekler (eril bakışa sahip) bu hale getirdi. Nihal Yalçın'a tahammül gösterilmeyen kısacık konuşmasında (3,7dk) kadının gücünü, kararlılığını, Karadağlı ise erkek egemen bakışın çirkin bir suretini göstermiştir. Kutluyorum??? diyerek tweet attı.

Pervin Buldan ise tweetinde "Kadınlar susmadı, susmayacak. Ödülünüz ve konuşmanız için tebrik ediyorum." dedi.

Nihal Yalçın ise ödül gecesinden beri gelen destekleri instagram hesabından paylaşırken bir gönderisinde ,Tamer Bey’in arkada Nihal Yalçın’ın sözleri üzerine yüz ifadeleri değişip mimikleriyle konuşmasının taklidini yaptı. Bence bu durum Nihal Yalçın’ın biraz da işine geldi. Herkes onu konuşmuş oldu. Gecede ödül alan onca isim varken biz şu anda sadece uzun zamandır konuşulmayan Nihal Yalçın'ı konuşuyoruz. Tamer Karadağlı'nın bu açıklamasının üzerine de daha çok konuşacağımız belli...