Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Kayahan’ın Gizli Vasiyeti Neden Yerine Getirilemedi?
Tuğçe Arıbaş
Kayahan’ın Gizli Vasiyeti Neden Yerine Getirilemedi?
19.08.2021 Perşembe 12:22

Ülkemizde ve dünyamızda bu kadar kötü şeyler olurken, türlü türlü doğal afetler yaşanıp içimiz yanarken magazin konuşmak vicdanıma ağır geleceği için bir süre yazmadım, yazamadım. Ama yazmak en büyük tutkusu olan biri için daha fazla ayrılık dayanılmaz olurdu. Zaten uzun bir süre ayrı kaldık daha da uzatmadan Survivor yarışmacılarının yeni meslekleriyle gündem turumuza başlayalım. 

Survivor’un geçen seneki şampiyonu Cemal Can Canseven’in birinciliğinin ardından Danla Biliç ile arkadaşlığı sayesinde kazandı diye düşünenler oldukça çoktu. Danla olmasa yapamazdıcılara işte biz demiştik dedirtecek haberi veriyorum. Şimdi de Cemal Can, Danla ile birlikte şarkı çıkaracağını hatta sözleri de Danla’nın yazmasını istediğini söyledi. Danla’nın kitlesiyle birlikte lisede müzik eğitimi almış olduğunu ve Cemal Can’ın ününün bitiyor olduğunu göz önüne aldığımızda mantıklı bir karar gibi gözüküyor.  

Danla ile Cemal’in gerçekten takdir edilesi bir dostluğu var. Henüz ünlü olmadan önceki rastgele denk gelmiş bir sokak röportajları yayınlanmış yıllar önce. O video internette bulabilirsiniz. Yıllar, şöhret ve yeni dostların eklenmesine karşı birbirlerine bakışları hala aynı. Her şeyin hızla samimiyetsizleştiği bir dönemde aynı samimiyette kalabilmek çok değerli. 

Survivor’un bu sene ki yarışmacısı Aleyna Kalaycıoğlu’nun da eylül sonrası Berkay Şahin ile şarkı çıkaracağı öğrenildi. O Ses Türkiye yarışmasından bu kadar şarkıcı çıkmıyor. Eskiden insanalar oyuncu ya da sunucu olmak istiyorsa, en kolay yoldan Survivor’u seçerdi şimdi de şarkı çıkarmak isteyenler O Ses Türkiye’de vakit kaybetmeden Survivor’a katılacak gibi duruyor. 

Bu kadar Acun’un programlarını konuşup hazır Acun’un kulağını çınlatmışken biraz daha çınlatmaya devam edelim. Onur Büyük Topçu’nun sunumuyla Tv8’e dönen Yemekteyiz programının neredeyse aynısını Zuhal Topal Fox Tv’ye taşımış hatta bu sebeple Acun’la anlaşamayıp mahkemelik olmuşlardı. Acun Ilıcalı’nın sert açıklama yaptığı ender olaylardan biri olarak magazin tarihine geçmişlerdi ki geçtiğimiz günlerde Acun Ilıcalı, bir fotoğraflarını paylaşarak Zuhal Topal’ın Tv8’e geçtiğini duyurdu.  

Herkes bu olaya inanamasa da ben artık Zuhal Topal’a inanamıyorum zira daha öncede Esra Erol’un izdivaç programının bir benzerini taklit ederek Esra Erol’la problemler yaşamıştı. Hatta Esra Erol tüm yaşananları ağlayarak programında anlatmıştı. İkili arasında büyük fırtınalar yaşanırken bir gün yine şok etkisi yaratacak bir fotoğraf geldi. Esra Erol’un en yakın arkadaşları Müge Anlı ve Zahide Yetiş, Zuhal Topal ile birlikte çok samimi poz vermişlerdi. Hatta çok yakın arkadaş olmuşlardı. Yani Esra’nın yerini Zuhal Topal almıştı. Bu olayı bir başka yazımda uzun uzun anlatmıştım. Yazıya buradan ulaşabilirsiniz. Zuhal Topal kiminle kavgalı olsa üzerine şok eden bir fotoğraf artık adetten oldu. 

Ne Oldu Can? 

Rahmetli Kayahan’ın şarkılarından en azından birinin sözleri mutlaka derinlerinizde bir yerlere dokunuyordur. Ölümünden yıllar sonra Kayahan’ın bu sefer sözleri yine yüreğe dokundu. Yıllar önceki eşine olan sözlerini kızı sosyal medyadan açıkladı. Beste Açar’ın iddialarına göre Kayahan, kendisi öldükten sonra eşi İpek Hanım evlenirse soyadını kullanmamasını istemiş. Ayrıca Balıkesir Gömeç’teki evinde de yeni kocasıyla yaşamasını istememiş. İpek Hanım şu anda hem Kayahan’ın hem de şimdiki eşinin soyadını birlikte kullanıyor. Eğer Kayahan’da soyadının kullanılmamasını gerçekten istediyse şu anda ki durum hoş değil.  

Ayrıca yine Beste Hanım’ın söylediğine göre Kayahan ile İpek Hanım’ın uzun süre yaşadığı Balıkesir’deki evde de İpek Hanım, yeni eşi ve eşinin ailesiyle yazı geçiriyormuş. Kayahan’ın kızı Beste: “Benim babamın evinde daha fazla durmamı bir şeyler mümkün kılmıyor.” diyerek orası babamın “Gönül Köşkü”ydü diyerek, saygı ve özen beklediğini belirtiyor.  

Bir evlat için ne kadar zor. Rahmetli annenizin veya babanızın hayatının son dönemini geçirdiği eve babanızın sonraki eşinin yeni kocası ve kocasının ailesinin bulunması dolayısıyla giremiyorsunuz. Beste Hanım’ın dediği gibi Kayahan’ın vasiyeti varsa çok daha zor. 

Özellikle iddia diyorum, doğruysa diyorum çünkü magazinde her zaman kanıt olmadan bir şeylere %100 doğru demek zordur. Tabi doğru ve güvenilir haber verme peşindeyseniz.  

Dün neredeyse tüm magazin sayfaları TRT ile sorun yaşadığı ortaya çıkan Muazzez Ersoy’un programında Ersoy’un yerine Yavuz Bingöl’ün çıkartıldığını yazdılar. Oysaki bir gün önce zaten TRT’de programı yayınlanmıştı Ersoy’un. Haberi görür görmez doğru olmadığını bugünkünkü köşem için yazmıştım ki; Muazzez Ersoy’da dün programı kendi Instagram hesabından bile paylaştığını, haberin doğru olmadığını, en azından bir Instagram’a bakıp haber yapmanın bu kadar mı zor olduğunu sordu. Ne kadar haklı ve yerinde bir soru. Bazen insan gerçekten inanın anlam veremiyor.  

Hiç unutmam üniversitede haber yazma dersinde çok değerli bir hocam demişti ki çoğunluğu baz aldığımızda eğitimsiz biri bir bilgiyi gördüğü zaman hemen inanır. Araştırmaya bile gerek duymadan hızla etrafına da yayar. Ama üniversite okumuş eğitimli bir birey önce bilginin kaynakçasına bakar kaynağına göre değerlendirir. Bir gazeteci de bunun üstüne de koyarak kaynak ya da olayda geçen kişilerle iletişim kurarak gerçek bilgiye ulaşır.  

Böyle asparagas hiç araştırmadan aman haber ekledim mi siteye ekledim deyip, işine zerre saygısı olmayan, boşuna yıllarca üniversitede sonra sektörde dirsek çürütmüş arkadaşlara buradan selam olsun...