Karagöz ve Hacivat Öğrencilerin Evlerine Konuk Oluyor

Coronavirüs tedbirleri kapsamında evde eğitim alan öğrenciler için Karagöz ve Hacivat oyunları sergileniyor.

11.04.2020-13:25 - (Son Güncelleme: 11.04.2020-13:19) Karagöz ve Hacivat Öğrencilerin Evlerine Konuk Oluyor
Coronavirüs tedbirleri kapsamında evde eğitim alan öğrenciler için Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Karagöz ve Kukla Oyunları Araştırma ve Uygulama Merkezi eğitici oyunlar hazırladı.

Proje kapsamında hazırlanan eğitici gölge oyunları, uzaktan eğitim sunulan TRT EBA TV'de yayınlanıyor.

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'nde yer alan Karagöz'ü tanıtmak amacıyla kurulan merkez çocukları eğlendirirken düşündürecek gölge oyunlarıyla TRT EBA TV'de 18 milyon öğrencinin evine konuk oluyor.

Oyunların genellikle öğrencilerin etkinlik saatlerinde yayınlandığını dile getiren Merkezin Müdürü ve BUÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dramatik Yazarlık Bölümü Ana Sanat Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Öztahtalı şöyle devam etti:

"Derslerin başlangıç aşamalarında çocukların dikkatini biraz daha çekebilmeyi, onları eğlendirirken aynı zamanda Karagöz ve Hacivat'ın bakış açısıyla bilinçlendirmeyi de hedefliyoruz. Dünya çok ciddi bir küresel salgınla uğraşıyor. Karagöz ile Hacivat'ın bu salgına bakış açısını ve bununla ilgili çocuklar açısından alınabilecek tedbirlerin kodlarını, bilgilerini ekranda vermeye çalışıyoruz."

Çocukların Karagöz ve Hacivat arasındaki konuşmalardan dersler çıkardığına işaret eden Öztahtalı, programın sadece çocukların değil anne ve babaların, öğretmenlerin de dikkatini çektiğini belirterek, "Aldığımız geri bildirimlerden doğru yolda olduğumuzu öğrenebiliyoruz." dedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal