Yürüyüş Meditasyonunun Faydaları Nelerdir?

Yürüyüş yapmak hem bedeninizi hem de beyninizi rahatlatan bir egzersizdir. Yoğun iş temponuzda ne spora ne de meditasyona vakit ayıramıyor olabilirsiniz. Sadece yürüyerek aynı zamanda meditasyon yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte detaylar...

24.06.2020-16:29 - (Son Güncelleme: 24.06.2020-16:19) Yürüyüş Meditasyonunun Faydaları Nelerdir?

Yürüyüş yapmak en kolay sporlardan biridir. Hepimiz günlük hayatta bir yerlere giderken yürürüz. Bu esnada çevremizdeki insanlar, hayvanlar ya da çiçekler dikkatimizi çeker. Biz farkında olmadan meditasyon yapmanın bir türü olan yürüyüş meditasyonunu yapmış oluruz.

YÜRÜYÜŞ MEDİTASYONU NEDİR?

Yürüyüş meditasyonu yürürken yapabileceğiniz basit bir meditasyon türüdür. Hem zihinsel hem de fiziksel olarak faydaları vardır. Kökeni Budizm’e dayanan yürüyüş meditasyonunu denemek için herhangi bir meditasyon tecrübesine sahip olmak da gerekli değildir. Yürürken aldığınız nefesin ve çevrenizin farkında olmak yürüyüş meditasyonu yapmaktır.

Aslında meditasyonu yaparken nerede olduğunuzun hiç önemi yoktur. İster işten çıkmış eve gidiyor olun ister bir market alışverişinize. Burada önemli olan yürürken derin nefesler alarak yürümek ve çevrenizdeki insanların, hayvanların ve nesnelerin farkında olmaktır.

YÜRÜYÜŞ MEDİTASYONUNUN FAYDALARI

Yürürken hem hareket edip hem de meditasyon yapmak oldukça faydalıdır. Siz yürüyüş yaparken bedeniniz de oluşan hareketler de fayda sağlayacaktır. Yürüyüş meditasyonu yapmanın faydaları:

*Kan dolaşımını düzenler.

*Sindirimi destekler.

*Kaygıyı azaltır.

*Kan şekerini dengeler.

*Depresyonu önler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal