07.03.2020-11:25 (Son Güncelleme:28.03.2024-16:05)


1

Yaş ilerledikçe vücut direnci giderek azalmaya başlar. Kaslarınız, kemikleriniz ve cildiniz yavaş yavaş zayıflamaya başlar. Özellikle 40 yaş üstü kişilerin bu duruma daha da dikkat etmesi gerekiyor. Yapılan bir çalışmada, 40 yaşından sonra yapılan egzersizlerin, kas dokularını güçlendirdiğini ve günlük aktivitelerin daha uzun süre devam etme olanağı sağladığını göstermiştir. Peki, 40 yaş üzeri kişilerin hangi egzersizleri yapması gerekir? İşte detaylar…



2

Vücuda Esneklik Kazandırın

Vücuda Esneklik Kazandırın

Cilde esneklik kazandırmak, kol ya da çene altından sarkan, fazlalık cildi ortadan kaldırmak için yapabileceğiniz bazı egzersizler bulunmaktadır. Bunun için yoga ve pilates yapmanızı öneririz. Bu alıştırmalar rahatlamanıza, kilo vermenize, duruşunuzu iyileştirmenize ve bel ağrılarınıza iyi gelebilir.



3

Kemik ve Kas Kütlesi Kazanmak İçin Egzersizler

Kemik ve Kas Kütlesi Kazanmak İçin Egzersizler

Zamanla, kas kütlesi ve kemik yoğunluğunu kaybetmek olası bir sonuçtur. Ayrıca, aşağıda verilen hastalıklara neden olan tansiyon sorunları da meydana gelebilir.



4

Osteoporoz, diyabet, obezite, kalp sorunları. Bu sebeple, bu risklere karşı koymak için önerilen en iyi çözüm, bireysel ağırlıklarla yapılan egzersizlerdir. Ağırlık kaldırmak, kemik yoğunluğunun iyileşmesine yardımcı olur. Ayrıca, duruş şeklinizi iyileştirir ve bel bölgesinde oluşabilecek sorun ve yaralanmaları da önlersiniz. Bunun yanı sıra kollarınız da çalıştırmış olursunuz.



5

Kalp Sağlığı İçin Egzersizler

Kalp Sağlığı İçin Egzersizler

Şüphesiz, kalp sağlığınız için bisiklet sürmekten daha iyi bir egzersiz yoktur. Yolda ya da spor salonunda olsun, bisiklet sürmek kalbinizi güçlendirmeye yardımcı olur.



6

Vücut Direncinizi Artıracak Egzersizler

Vücut Direncinizi Artıracak Egzersizler

Vücudunuzun dayanıklılığını ve direncini artırmak için spor salonlarındaki makineleri kullanabilirsiniz. Bunu kaslarınızı güçlendirmenin yanı sıra sıkılaştırmak için de yapabilirsiniz. Eğer spor salonuna gidemiyorsanız, bu ekipmanları kendiniz edinebilir ve evinizde de kullanabilirsiniz.



7

Kas Gücünüzü Artırmak İçin Egzersizler

Kas Gücünüzü Artırmak İçin Egzersizler

Kas gücü için en iyi egzersiz yüzmedir. Bu egzersiz, tüm kasları aynı anda çalıştırır ve akciğer kapasitesini de artırır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR