Vücudumuzun Verdiği Tepkilerin Nedenleri

Vücudumuz esnemek, hapşırmak, hıçkırmak, ağlamak gibi tepkiler verir. Peki bunun sebebini hiç düşündünüz mü? İşte vücudumuzun verdiği bu tepkilerin sebepleri...

23.01.2019-10:46 - (Son Güncelleme: 23.01.2019-10:41) Vücudumuzun Verdiği Tepkilerin Nedenleri

Vücudumuz esnemek, hapşırmak, hıçkırmak, ağlamak gibi tepkiler verir. Peki bunun sebebini hiç düşündünüz mü? İşte vücudumuzun verdiği bu tepkilerin sebepleri...

Gerinmek

İçgüdüsel olarak vücudumuzu gün içinde taşımak zorunda kalacağı yüklere hazırlamak için geriniriz. Aynı zamanda gerinmek, kaslarımızı çalıştırır, kan dolaşımını hareketlendirir ve bizi neşelendirir.

Uykuda Sıçramak

Uykuya dalmak üzereyken hissettiğimiz saniyelik sarsılmalar bizi uykumuzdan uyandırır. Bunun sebebi, uykuya dalarken nefes sıklığımız hızlıca düşer, nabzımız düşer ve kaslarımız rahatlar. Şaşırtıcı bir şekilde beynimiz bu değişimleri bir ölüm ilanı gibi algılar ve bizi kurtarmak için uyandırır.

Hıçkırmak

Hızlı yediğimizde, büyük lokmalar yuttuğumuzda, fazla yediğimizde ve hava yuttuğumuzda akciğer ve mide sinirimiz rahatsız olur ve hıçkırmaya başlarız.

Hapşırmak

Burnumuz çok fazla alerjen, mikrop, toz veya iritanlarla dolduğunda hapşırırız. Hapşırmak vücudun çöplerini atma biçimlerinden bir tanesidir.

Esnemek

Esnemenin amacı beyin fazla ısındığında ya da dolduğunda rahatlamasını sağlamaktır.

Gözyaşı

Yabancı maddeler gözümüzle temas ettiğinde mukoza zarını korumanın yanı sıra gözyaşı duygusal defans görevi görür. Bilim insanlarına göre stresli durumlarda vücut yeni ve güçlü bir iritasyon kaynağı bularak kişinin dikkatini yaşadığı acıdan uzaklaştırıyor.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal