Üzüm Nasıl Kurutulur? Üzüm Kuruturken Nelere Dikkat Etmelidir?

Üzüm kurutmak nedir? Üzüm kurutması nasıl yapılır? Üzüm kurutmak için en uygun an hangisidir? Kendi evinizde üzüm kurutması yapmak için neler gerekir? İşte merak ettikleriniz...

02.07.2019-13:11 - (Son Güncelleme: 02.07.2019-13:00)

Üzüm kurutmak için en uygun ay ağustos ayıdır. Çünkü üzümler ağustos gibi yazın en sıcak aylarında daha kolay ve hızlı kurutulur. Yazın sıcak havalarda kuruttuğunuz üzümü kışın keyifle yiyebilirisiniz.

Üzüm kurutulurken açık havada kurutmak tercih edilmelidir. Ayrıca kurutulacak üzümler çürük olmamasına dikkat edilmelidir.

ÜZÜMLER NASIL KONULMALIDIR? 

Üzümler bol güneş alan bir yere bez üstüne serilerek ya da salkım biçiminde asılarak kurutulmaktadır. Eğer sararak kurutmak istiyorsanız üzümleri hasır, gazete kağıtı veya keten bez üzerine aralıklı olarak yayarak kurumasını sağlayabilrsiniz. Eğer asarak kurutacaksanız üzüm salkımını önce düz; kuruduktan sonra ise ters çevirip alt tarafının kurumasına yardımcı olun.

ÜZÜMÜN KURUTULUŞU  

Büyükçe bir kabın içine üzüm kurutma sodası, su ve zeytinyağını koyun ve güzelce karıştırın. Sonrasında üzümleri bu karışıma batırıp çıkarın. Çıkardığınız üzümleri güneş alan bir yere serdiğiniz bez üstüne yayın. Bu üzümleri günde en az 1 kere çevirerek 4-5 gün kurutun.

Yeteri kadar kuruyan üzümleri hava almayan bir cam kavanoz içinde muhafa edin. İşte doğal olarak kurutulan üzümünüz hazır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfay aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal