Türk Kahvesinin Yanında Su İkram Etmezseniz...

Bir gelenek olarak bilinir ki Türk kahvesinin yanında su ikram edilir. Peki bu gelenek nereden gelir? Neden Türk kahvesinin yanında su ikram edilir?

07.12.2019-11:03 - (Son Güncelleme: 07.12.2019-10:50)

Neden Türk kahvesinin yanında su ikram edilir? Bir gelenek olarak bilinir ki Türk kahvesinin yanında su ikram edilir. Peki bu gelenek nereden gelir?

TÜRK KAHVESİNİN YANINDA NEDEN SU VERİLİR?

500 yıllık tarihi olan Türk kahvesi, kültürel lezzet miraslarımızın en özeli. Her 100 kişiden 60'ü sohbet etmek için Türk kahvesini tercih ediyor. Kırk yıl hatırı olan, sohbetlerin eşlikçisi, geleneğimizin bir parçası olan Türk kahvesini su olmadan ikram edilmez. Kahvenin yanında su ikram edilmesi, geleneklerimizin bir parçasıdır.

Bu geleneğin kökleri ise Osmanlı zamanına dayanır. Rivayete göre, Osmanlı döneminde eve gelen misafire kahve ikram edilirmiş. Kahvenin yanına da su konulup ikram edilirmiş. Misafir suyu kahveden önce içerse bu, karnının aç olduğuna işaret edermiş. Bu davranışa göre de ev sahibi, konuğu için sofra hazırlarmış. Eğer konuk, suyu kahveyi bitirdikten sonra içerse tok olduğuna işaret eder sadece muhabbet edilirmiş.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal