Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi

Tavuklu yalancı işkembe çorbası, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, ağır kokmayan tadıyla işkembe çorbasına benzeyen lezzetli bir çorbadır. İşte, tavuklu yalancı işkembe çorbası tarifi...

07.07.2020-17:17 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-17:15) Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi

İşkembe çorbası, her zaman pişirilebilecek bir çorba değil. Bu nedenle müdavimleri biraz şikayet ediyor olabilir. Belki yalancı işkembe çorbası özlemlerini bir nebze giderecektir.

Tavuklu yalancı işkembe çorbası tarifi nedir? Tavuklu yalancı işkembe çorbası nasıl pişirilir? Tavuklu yalancı işkembe çorbası yaparken nelere dikkat edilmelidir?

Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Tavuklu yalancı işkembe çorbası tarifi için size gereken malzemeler şu şekilde:

  • Yarım kilo tavuk (but ya da bonfile)
  • 5 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı Tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tavuklu yalancı işkembe çorbası üzeri için:
  • 1 çay kaşığı Pul biber
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Ezilmiş ya da rendelenmiş sarımsak

Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası Yapım Aşamaları Nelerdir?

Tavuklu yalancı işkembe çorbası tarifi yapım aşamalarında ilk adımı tavukları haşlama oluşturur.
Tavukları derin bir tencereye alarak 5 su bardağı su eklenir. Eğer az gelirse tavukların üzerine epeyce çıkacak kadar su ilave etmelisiniz, böylece tavuklar daha rahat pişer.
Kemiksiz et kullanmak sonraki aşamada pratiklik sağlayacağı için tercih edilmelidir, ancak tavuk budunu da kullanabilirsiniz, zaten etler haşlandıktan sonra doğranması gerekiyor.
Tavukları yeterince kaynatın. Bir bıçak ya da çatal yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin. Eğer ete rahatça saplanıyorsa pişmiş demektir.

Tavuklar haşlandıktan sonra bir süzgeç yardımıyla kesme tahtasına alın, ufak ufak dilimleyin. İsterseniz elinizle de bu işlemi kolayca yapabilirsiniz.

Haşlama suyu tencerenizin içinde kalsın. Tavukları parçaladıktan sonra onları bu suyla tekrar kavuşturun. Limon suyunu, 2 diş rendelenmiş sarımsağı ve sıvı yağı da ekleyip karıştırın.
Çorba, 8-10 dakika daha kendince pişmeye devam etsin. Bu sırada başka bir kapta unu, yumurta sarısını, sütü çırpmaya başlayın. Topak kalmamasına dikkat edin.

Pişen çorbadan bir kepçe alarak ılıtın. Sonra ılıttığınız bu bir kepçe çorbayı karışıma ekleyin.
Şimdi sıra süt, un ve yoğurt karışımını çorbaya katmakta. Sütün kesilmemesini sağlamak adına bu karışımı eklerken bir yandan da sürekli olarak çorbayı karıştırın.

Tuzu ve karabiberi ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Çorba kaynadığında kıvamının katı olduğunu düşünüyorsanız sıcak su ekleyin. Ekledikten sonra tekrar kaynamasını bekleyin.

Tavuklu yalancı işkembe çorbası tarifi bir sonraki adımı, çorbanın 10-15 dakika kadar düşük ateşte kaynamasını sağlamak olacaktır.

Çorba piştikten sonra son defa karıştırıp kapağını kapatarak dinlenmeye bırakın. Bu sırada servis yaparken üzeri için hazırlayacağınız ve çorbanıza farklı bir dokunuş katacak sosu hazırlayabilirsiniz.

Limon suyu, pul biber ve sarımsak ezmesini karıştırarak servise hazır tavuklu yalancı işkembe çorbanızın üzerine serpin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal