Sinüzitten Korunma Yolları

Sinüzit, son dönemlerde en sık yaşanılan hastalıklar arasındadır. Etkileri arasında şiddetli baş ağrısı ve akıntı gibi sonuçların yer aldığı sinüzitin birden çok çeşidi bulunur. Peki sinüzitten korunma yolları nelerdir?

19.11.2019-11:08 - (Son Güncelleme: 19.11.2019-10:46)

Soğuk algınlığı ya da grip sonrası şiddetli baş ağrısı, burun tıkanıklığı,halsizlik ve adaptasyon zorluğu gibi belirtiler gösteren sinüzitten nsıl korunmalıyız?

SİNÜZİTTEN KORUNMA YOLLARI

Yüzünüzü soğuklara karşı koruyun, mevsimlere göre giyinmeye özen gösterin. Çok soğuk ve rüzgarlı havalarda burun deliklerini ve yüzünüzü de koruyun. Kuru havalarda burun iç örtüsü de (mukozalar) kuruyor ve bu durum burun salgısını katılaştırıp, akımı zorlaştırarak sinüslerde daha kolay sıvı birikimi ve enfeksiyona yol açıyor. Nezle ve grip nedeniyle gelişen burun akıntısı ve burun tıkanıklığı da uzun bir süre devam ederse sinüslerde enfeksiyon gelişmesine yol açabiliyor. Sağlıklı beslenin Başta su olmak üzere bol sıvı tüketin; her gün sebze ve meyveye beslenmenizde yer verin; düzenli uyuyun. Bu şekilde bağışıklık sistemi kuvvetlenerek sinüziti tetikleyecek olası hastalıklara karşı koruyor. Grip aşısı yaptırın .

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal