Saksı Toprağı Hazırlamanın Püf Noktaları

Evde sağlıklı ve taze çiçek yetiştirmenin püf noktaları arasında toprağının verimli olması ve hazırlanması da bulunuyor. Peki evde saksı toprağı nasıl hazırlanır gelin birlikte bakalım.

06.09.2019-12:28 - (Son Güncelleme: 06.09.2019-12:13) Saksı Toprağı Hazırlamanın Püf Noktaları

En sevdiğimiz bitkiler kuşkusuz çiçeklerdir. Çiçeklerin bakımı ve takibi ise toprağıyla ilgilidir. Verimli ve iyi  toprak bir çiçek için nasıl hazırlanır? İşte püf noktaları.

SAKSI TOPRAĞI HAZIRLAMA ÖNERİLERİ

Evinizdeki bitkinin ya da çiçeğin ihtiyacına ve isteğine göre pek çok yerde bulabileceğiniz karışık paketler alabilirsiniz. Özel ortamlarda hazırlanan toprakları botanik ürünler satan dükkanlarda bulabilirsiniz. 

Çiçeğinizin vitaminini karşılamak için Torf toprafının içine sığır gübresini katarak saksıya koyabilirsiniz. Ancak karışımı saksıya yerleştirirken toprağın ıslak olmadığından emin olun. Bunun sebebi ise saksının gerçek ağırlığını gösteremeyeceği için saksının içinde boşlukların oluşmasına sebep olabilir. 

Özellikle saksı toprağı yaparken yapılan hatalardan biri de bahçeden toprak kullanılmasıdır. Saksıya toprak hazırlarken bahçeden toprak almamalısınız Bunun sebebi ise bahçede olan yabani otlar, lavralar ya da zararlı yumurtalar bulunabilmesi.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal