Saçlara Maşa Yapmadan Önce Ne Sürülür?

Saç sağlığı için maşa yapmadan önce belli bir bakım yapılır. Saçlara maşa yapmadan önce ne sürülür? İşte haberin detayları...

22.06.2020-15:28 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:26) Saçlara Maşa Yapmadan Önce Ne Sürülür?

Saç bakım ve saç sağlığı tıpkı beden sağlığımız gibi önemli ve dikkat edilmesi gereken konulardan biri. Hem sağlıklı saçlar hem de dış görünüşümüzde güçlü bir etki yaratmak istiyorsak saç bakımı oldukça önemli. Saç bakımının yanı sıra saçımıza dış görünüşümüzde güçlü bir etki yaratmak için de dikkat etmemiz gerektiğini unutmadan; eğer kıvırcık saçlarımız varsa düzleştirmeyi, düz saçlarımız varsa bukleli bir hale getirmeyi de çoğu zaman tercih ediyoruz. Kısacası her gün düzenli olarak yaptığımız şeylerden biri saçlara şekil vermek. Saçlarımızı istediğimiz şekle sokmamıza yardımcı olan birçok ürün var piyasada. Bu ürünler kimi zaman saç spreyleri, kimi zaman saç şekillendirici kremler, waxler ya da jöleler olabiliyor. Bunların yanı sıra en sık tercih edilen saç şekillendirme yöntemleri saç düzleştiriciler veya saç maşası oluyor. Peki bu ürünleri nasıl kullanmamız gerektiğini biliyor muyuz? Örneğin saçlara maşa yapmadan önce ne sürülür? Saç şekillendirirken neler yapmalı ya da yapmamalıyız? Saçlarımızı şekillendirirken dikkat etmemiz gereken şeyler neler? Eğer saç şekillendirme hakkında merak ettikleriniz varsa sorularınızın cevaplarını sizler için hazırladığımız bu yazımızda bulabilirsiniz.

Saçlarımızı Şekillendirirken Dikkat Etmemiz Gereken Şeyler Neler?

Saçlarımızı şekillendirmeyi hepimiz çok seviyoruz muhtemelen. Peki, saçlarımızı şekillendirirken dikkat etmemiz gereken şeyler neler;

• Doğru saç maşası ve düzleştirici seçimi yapmaya

• Saç maşasını doğru kullanmaya

• Fön makinesi ile doğru bir şekilde kurutmaya

• Saç tipinize uygun şekiller vermeye

• Saç yapısına uygun saç şekillendirici krem veya ürün kullanmak

• Saç şekillendirici krem, wax veya jöle kullanırken temiz içerikli ürünler kullanmaya

• Düzleştirici veya maşa öncesi saçı ısıya karşı korumaya özellikle önem göstermeli ve dikkat etmeliyiz.

Aksi takdirde hem saçlarımız istediğimiz gibi şekillenmeyecektir hem de saç diplerinize veya saçınızın genel yapısına zarar vererek sağlık saçlara sebebiyet vermiş oluruz. Düzleştirme işlemi için veya saçlara maşa yapmadan önce ne sürmeliyiz? Saçları ısıya karşı nasıl koruyabiliriz?

Saçlara Maşa Yapmadan Önce Ne Sürmeliyiz?

Maşa kullanmak elbette sevdiğimiz saç şekillendirme yöntemlerinden biri fakat maşa kullanmadan önce ve sonra yapacağınız bakımlar çok büyük bir önem taşıyor. Bir de saçlarınıza maşa yapmadan önce ne kullanmamanız gereken saç bakım ve şekillendirme ürünleri var. Bu ürünleri saçlarınıza maşa yapmadan önce kullandıysanız kesinlikle bunu yapmaya son vermelisiniz. Peki, saçlara maşa yapmadan önce ne sürülür ve ne sürülmez? Saçlarımızı, maşa yapmadan veya düzleştirmeden önce iyice kurutmalıyız aksi takdirde ıslak saç üstüne ısı uygularsak saçlarımıza fazlasıyla zarar vermiş oluruz. Ayrıca saçlar kuruyken de saçlarımıza ısının zarar verebileceğini unutmayalım. Bu yüzden saçlara maşa yapmadan önce kozmetik mağazalarından ısıya dayanıklı veya ısıya karşı koruyucu özelliği olan saç spreyleri ya da ısıya karşı koruyucu etkili saç kremleri kullanmaya mutlaka özen göstermelisiniz. Daha sonrasında maşa veya düzleştirme işleminizi yapabilirsiniz. Fakat her ne kadar ısıya dayanıklı ürünler kullanıyor olsak da saçlarımız bir miktar da olsa zarar görecektir. Bu yüzden saçlara düzenli olarak maske yapmayı da aksatmayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal