Saçlara Canlılık Katan Limon Maskesi

Tansiyonu düşürmede için etkili olan limonu daha önce hiç saçlarınız için kullandınız mı? Son zamanlarda hemen herkes özellikle kişisel bakım konusunda doğal olana yönelmeye başladı. İşte saçlarınıza canlılık katmak için kullanabileceğiniz doğal bir maske!

04.03.2020-15:43 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-15:26) Saçlara Canlılık Katan Limon Maskesi

Günlük olarak tükettiğimiz gıdaları saç bakımından cilt güzelliğine kadar kişisel ürün olarak gönül rahatlığı ile kullanabiliriz. Limonlu saç maskesi ile saçlarınıza canlılık kazandırabilir aynı zamanda saç bakımı yapabilirsiniz. Geçmişte saça parlaklık kazandırmak için jöle yerine kullanılan limonu yeniden saçlarınızda kullanarak saç bakımı yapabilirsiniz.

LİMONUN SAÇA FAYDALARI NELER?

Limonun içeriğinde bulunan potasyum, kalsiyum, folik asit, bakır gibi mineraller açısından çok zengindir. Saç tellerinin ince olmasından sürekli olarak şikayet eden kişiler için limon önerilmektedir. Özellikle kepek sorunu olanlar için saç diplerindeki kepekleri yok eden limon saç köklerindeki tıkanmaları açarak saçın daha sağlıklı bir şekilde nefes almasına yardımcı oluyor.

LİMON SAÇA NASIL UYGULANIR?

Limonu, saç kreminizin içerisine bir kaç damla limon suyu damlatarak kullanabilirsiniz. Fakat saçınızın mat görüntüsünden sıklıkla şikayet ediyorsanız saçlarınızın daha parlak görünmesi için direkt olarak limon suyunu saçınıza döküp masaj yapabilirsiniz.

Limon suyu, saçı sık sık yağlananlar içinde alternatif bir yöntemdir. Limonun suyunu yine aynı şekilde direkt olarak saçınıza uygulayarak masaj yapmanız saçınızın yağ oranını dengeleyerek kısa sürede yağlanmasının önüne geçer.

LİMONLU SAÇ MASKESİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

  • 2 yemek kaşığı bal,
  • 1 yemek kaşığı limon suyu,
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı,
  • 4 damla biberiye özü

NASIL YAPILIR?

Tüm malzemeyi cam bir kasenin içerisine alıp iyice karıştırın. Daha sonra saç diplerinizden itibaren masaj yaparak uygulayıp 20 dakika boyunca beklettikten ve sülfatsız bir şampuan ile saçlarınızı durulayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal