Saç Uzatıcı Maskeler

Her gün güneş ışığına, hava değişikliklerine, stres ve kirliliğe maruz kalmak saçları kırılgan, donuk ve hasara yatkın hale getirir.

23.06.2020-10:23 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-10:19) Saç Uzatıcı Maskeler

Saçların sıcak suya, aşırı şampuanlamaya, aşırı şekillendirmelere maruz kalması saç uçlarının kurumasına neden olan sülfat ve alkol içeren yanlış ürünlerin kullanılması ve saçın yanlış fırçalanması saç uçlarını kuruttuğu için her iki veya üç günde bir uygun bir şampuanla yıkamak, saçları nazikçe taramak ve dışarı çıkarken saçları bir eşarp veya şapka ile örtmek de dahil olmak üzere basit bir saç rutini edinmek gerekir.

Neden Ev Yapımı Maske

Piyasada saç onaran ve uzatan hiçbir şey doğal içeriklerden daha iyi sonuç vermez. Saç uzatıcı maskeler hem ekonomik olması hem de kalıcı sonuçları olmasından dolayı oldukça popülerdir. Saç Büyümesini Doğal Olarak Artırmak için 3 doğal ve etkili maske tarifi aşağıdadır. Pahalı saç bakım tedavilerine bir kuruş harcamak zorunda kalmadan bu maskeler evde kolayca hazırlanabilir.  Hiçbir kimyasal yan etki bırakmadan, bu kolay maskeler kalın ve hacimli saça sahip olmanın en kolay yoludur.

Ev yapımı Saç Uzatıcı Maskeler kuru, hasarlı, kıvırcık saçlar da dahil olmak üzere her saç tipinde harika sonuçlar verir.

Saç Büyümesini Doğal Olarak Artırmak için 3 Maske Tarifi:

Avokado Muz Maskesi

Avokado, saçı nemlendirmeye ve hacim kazandırmaya yardımcı olan E vitamini açısından zengindir. Muzdaki potasyum, doğal yağlar, karbonhidratlar ve vitaminler saçları yumuşatır ve kırılmaya karşı korur.

Maskenin yapılışı:

  1. Bir orta boy olgun avokado ve bir küçük olgun muzu birlikte ezilir
  2. Bu macunun içine birer yemek kaşığı zeytinyağı ve buğday tohumu yağı eklenir
  3. Saça köklerine bu karışım masaj yapılarak uygulanır

4,30 dakika sonra soğuk su ve şampuanla durulanır

İpucu: En iyi sonuçlar için bu maske haftada iki kez uygulanır.

Bektaşi Üzümü + Hindistan Cevizi Yağı + Shikakai Toz Saç Maskesi

Bu meyvelerin hepsi sağlıklı bir kafa derisi elde etmeye yardımcı olan, böylece saç büyümesini ve sağlıklı saç dokusunu teşvik eden bol miktarda C vitamini, antioksidanlar, flavonoid kaynağıdır. Hindistan cevizi yağı saçı besler ve nemlendirir, shikakai saç köklerini güçlendirmeye yardımcı olur.

Maskenin yapılışı:

  1. Bir çorba kaşığı Bektaşi üzümü ve shikakai tozu iki çorba kaşığı hindistancevizi yağı ile karıştırılır
  2. Bu yağı süzdükten sonra yatmadan önce kafa derisine masaj yaparak yedirilir
  3. Sabah saçlar şampuanla yıkanır

İpucu: Bu maskeyi her hafta kullanabilirsiniz.

Keten Tohumu + Limon Suyu Saç Maskesi

Keten tohumu, hacimli saçlar elde edilmesine yardımcı olan omega-üç yağ asitleri ve proteinler bakımından zengindir. Kepeği kontrol altında tutmanın yanı sıra, saç elastikiyetini artırmaya da yardımcı olur.

Maskenin yapılışı:

  1. Gece boyunca çeyrek fincan keten tohumu suda bekletilir
  2. Sabah, keten tohumlarına iki bardak su eklenir ve kaynatılır
  3. Kıvamlı hale gelince, kısık ateşe alınır ve içine yarım limonun suyu katılır
  4. Birkaç dakika daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır
  5. İstenilen bir esansiyel yağdan birkaç damla eklenir

İpucu: Bu maske düzenli olarak şekillendirici jel olarak kullanabilir veya uygulanıp gece boyunca saçta bırakabilir. Ertesi sabah, her zamanki gibi şampuan ile yıkanarak çıkarılır.

Üç Aloe Vera Saç Maskesi

Avokado saç için birçok yönden mükemmeldir.  Basit bir avokado maskesi, omega-3, amino asitler ve A, D, E ve B6 vitaminleri bakımından zengin olduğu için kuru ve şekil almayan saçları onarır. Saç büyümesini teşvik eder. Tek bir avokado, sağlıklı bir kafa derisi sağlayan serbest radikallerle savaşmak için yeterince doğal içeriğe sahiptir. Avokado içeren bir saç maskesi, saçı canlı ve ipeksi yaparken bir yandan da saç derisinde kepek ve tahrişi önler. Ve tabii ki, saçınızı sağlıklı tutmak için güne başlamadan önce sağlıklı ve besleyici bir kahvaltı yapmak gerekir.

Nesiller boyunca kadınlar, bahçelerinin köşesinde büyüyen mütevazı aloe vera bitkisinin en güçlü sağlık ve doğal güzellik ilaçlarından biri olduğu konusunda hemfikir olmuşlardır. Aloe vera su, lektinler, mannans, polisakkaritler, vitaminler, mineraller gibi sayısız yararlı bileşikten oluşur ve her saç türünde ve saç şeklinde rahatça kullanılabilir.

Maskenin yapılışı:

  1. Üç çay kaşığı taze aloe vera jeli iki çay kaşığı yoğurt, bir çay kaşığı bal ve bir çay kaşığı zeytinyağı ile karıştırılır.
  2. İyice karıştırılır ve saç derisine uygulanır.
  3. Karışımla beraber saç derisine 10 dakika boyunca masaj yapılır
  4. Yarım saat dinlendirilir ve yıkanır

ipucu: Bu maske saçın doğal parlaklığını geri kazanmasına yardımcı olur ve ayrıca kepekten kurtulmak için iyi bir yoldur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal