Pudralar Pişiği Tetikliyor Sakın Kullanmayın!

Sıcak havaların kendini göstermeye başlamasıyla bebeklerde pişik olma ihtimali de artmaya başladı. Bebek pudrası kullanmak sakıncalı mı? Pişiği önlesin diye kullanılan pudralar bebeğinizin cildine zarar verir mi? Gelin haberimizde birlikte bakalım.

30.04.2019-17:43 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-17:34)

Mevsim sıcaklıkları artarken terlemeye bağlı pişik olma ihtimali de artmaya başladı. Peki bebeklerde tahrişi önlemek içine neler yapılabilir. Pişik pudrası kullanmak bebeklere zarar mı verir? 

PUDRALAR PİŞİK RİSKİNİ TETİKLİYOR 

Annnelerin bebeklerdeki pişik sorununu yok etmek için uyguladığı yöntemlerden biri de bebek pudrasıdır. Bu ürünler vücuttaki suyu çekeceğinden ciltteki nemi içine hapseder ve pişik riskini tetikler. Bu sebeple bebeklerinizde pişik sorunu varsa doğal yöntemlerle gidermeyi deneyin. 

ZEYTİNYAĞI YA DA YOĞURT 

Eğer bebeğiniz pişik olduysa zeytinyağı sürebilir ya da yoğurt gibi cildi havalandıracak yöntemlerden faydalanabilirsiniz. Bunun yanında bebeğinizin altını sık sık değiştirin. Bebeğinize uygun bez seçmeye önem verin.

PİŞİK KREMLERİNE YÖNELİN

Bebek altına yapar yapmaz değiştirilmesi ve sabun kullanmadan ılık suyla yıkanması gerekiyor. Bebeğiniz pişik olduğu zaman bebek pudraları yerine pişik kremleri kullanmalısınız.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal