Pirinç Maskesinin Cilde Faydaları

Cildimiz için evde yaptığımız doğal maskelerin Satın aldığımız cilt bakım maskeleri kadar fayda sağladığı şüphe götürmez bir gerçek. Bu doğal cilt maskeleri mi en çok kullanılanlarından bir tanesi de pirinç maskesi olarak karşımıza çıkıyor.

22.06.2020-17:56 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:55) Pirinç Maskesinin Cilde Faydaları

Pirinç maskesinin faydaları arasında cilt lekelerini gidermesi ve cilt tonu eşitlemesi dikkat çekiyor. İstenilen amaca göre farklı malzemeler eklenerek değişik maskeler elde edilebilir.  Peki pirinç maskesinin cildimize faydaları nelerdir? Hangi alanlarda kullanılır? Nasıl kullanılır? Gelin soruların cevabına hep birlikte bakalım.

Pirinç Maskesinin Faydaları

  • Pirinç maskesinin faydaları arasında en çok dikkat çeken lekeler üzerinde yarattığı olumlu etkilerdir. Renk tonunu açarak leke görünümünün azalmasını sağlar. Böylelikle cilt tonunu eşitler ve cildin daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur.
  • Pirinç maskesi kolajen içermektedir. İçerdiği bu kolajen sayesinde cildin kendisini yenilemesine yardım eder.
  • Pirinç maskesinin faydaları arasında cilt sıkılaştırıcılığı etkisi de vardır. Gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olarak hem cildin daha sağlıklı görünmesini sağlar hem de siyah nokta ve sivilce oluşumunu engeller.
  • Pirinç maskesi ile cildi daha beyaz göstermek mümkündür. Ciltteki güneşin yarattığı tahribatı iyileştirir ve güneşten dolayı kararmış cildin doğal haline dönmesine yardım eder. Böyle cildi daha beyaz ve daha canlı gösterir.
  • İnce çizgilerin oluşumunu engeller ve cilt elastikiyetini artırır. Cilt esnekliğini sağlayarak yaşlanmayı geciktirici etki de gösterir.
  • Güneşe çıkmadan önce uygulanırsa cildi güneşin zararlı ışınlarından korur.
  • Cildin tahriş olmasına sebebiyet vermeden hafif bir peeling görevi görür.

Pirinç suyunun cilde faydaları kadar saça da faydaları vardır. Saça uygulandığında saç köklerini besler ne saç dökülmelerini azaltır. Saçların daha parlak ve yumuşak görünmesine yardımcı olur.

Pirinç Maskesi Nasıl Yapılır:

Pirinç maskesi yapmak için öncelikle cilt tipinizi bilmeniz daha uygun olur. Cildi tahriş etmemek veya akne gibi cilt sorunlarına sebebiyet vermemek için pirinç maskesini cilt tipinize göre malzemeler ekleyerek yapmanız gerekiyor. İşte cilt tipine göre pirinç maskesi tarifleri...

Kuru ciltler pirinç maskesi tarifi:

Pirinç unu ve sütü karıştırın. Krem kıvamına geldikten sonra cildinize uygulayın. 30 dakika bekletip nazikçe masaj yaparak bol su ile cildinizi temizleyin. Pirinç unu peeling etkisi ile cildinizi ölü derilerden temizlerken sütte nemlenmesine yardımcı olacaktır. Haftada bir kere kullanıma uygundur.

Karma ciltler için pirinç maskesi tarifi:

1 su bardağı pirinç ve 2 su bardağı suyu kaynatın. Kaynayan pirinci lapa haline getirin. Elde ettiğiniz pirinç lapasını cildinize uygulayın. 30 dakika kadar beklettikten sonra bol su ile cildinizi temizleyin. Haftada bir kere kullanabilirsiniz.

Yağlı ciltler için pirinç maskesi tarifi:

Pirinç unu ile suyu krem kıvamına gelene kadar karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı 10 dakika kadar cildinizde bekletin. Kuruduktan sonra nazik hareketlerle masaj yaparak ve bol su ile yüzünüzü temizleyin. Haftada bir veya iki kere kullanıma uygundur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal