Peynirli Tava Böreği Nasıl Yapılır? Kahvaltı Sofralarına Eşlik Edecek Sıcacık Bir Lezzet

Börek, sizin de damak zevkinizin vazgeçilmez yiyeceği ise peynirli tava böreğine bayılacaksınız. Yapımı kolay, malzemeleri hafif, sofraların doyurucu lezzetini bir kez tadını hep yapmak isteyeceksiniz. İşte peynirli tava böreğinin tarifi.

15.04.2019-17:59 - (Son Güncelleme: 15.04.2019-17:51) Peynirli Tava Böreği Nasıl Yapılır? Kahvaltı Sofralarına Eşlik Edecek Sıcacık Bir Lezzet

Kahvaltılarınızda hazırlayabileceğiniz enfes mi enfes bir tarifle sizlerleyiz. Uzun uzun börek yapmaya vaktim yok diyenler içinpratik bir öneri olacak bu tarife sofralarınızda yer açmaya hazır olun. Tavada hazırlayacağınız bu enfes tarif kısa süre içerisinde kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. Peki peynirli tava böreği nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte tüm malzeme listesi ve hazırlanışı ile karşınızda peynirli tava böreği tarifi. 

MALZEMELER: 

2 adet hazır yufka, 1 adet yumurta, 1,5 yemek kaşığı zeytinyağ, 1,5 yemek kaşığı yoğurt

İÇ HARCI İÇİN: 

Maydanoz, tulum peyniri, lor peyniri, beyaz peynir

HAZIRLANIŞI;

Tavanın dibini hafifçe yağlayın ve yufkanın birini kenarlarından taşacak şekilde tavaya yayın. Yumurta, zeytinyağ ve yoğurdu karıştırıp yufkanın içine sürün. Diğer yufkayı elle parçalayıp tavaya koyun ve sos sürerek paynirlerle maydanozu üzerine yayın. Kalan yufkaları da sosa bulayıp tavaya ekleyin. En üst katı kapatıp iki tarafını da pişirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal