Osmanlı Saray Kadınlarının En Gizli Güzellik Sırları

Doğal güzellikleri ile baş döndürmeye başaran Osmanlı saray kadınları, bunu farklı güzellik yöntemlerine borçlu. Şimdilerde de merak edilen bu yöntemler sıklıkla araştırılıyor.

23.07.2020-14:12 - (Son Güncelleme: 23.07.2020-15:10) Osmanlı Saray Kadınlarının En Gizli Güzellik Sırları

Osmanlı saray kadınlarının en gizli güzellik sırları neler merak konusu haline geldi. Örnek vermek gerekirse bunlar arasında kese başı çeker. Şöyle ki:

  • Osmanlı kadınlarının temizliğe son derece önemli verdikleri bilinir.
  • Temiz bir görünüm için keseye başvurdukları rivayet edilmiştir.
  • Ölü deriyi üstlerinden atmak için kese kullandıkları ifade edilmiştir.

Yani önceliğin temizliğe verildiği açık durumda. Sıcak hamamlar Osmanlı dönemine damgasını vurmuştur. Ve hamamın sıcaklığı ile kese yapan hatunlar, temiz bir cilde kavuşurdu.

Osmanlı Sarayında Cilt Bakımları

Osmanlı hareminde boy gösteren hatunların her daim temiz ve güzel bir görünüme sahip oldukları açık. Bunun temel nedenleri arasında hamam kültürünün başı çektiği görülüyor. Osmanlı saray kadınlarının en gizli güzellik sırları nelerdir merak edenlere başta kese ve hamam kültürü eşlik eder.

Takiben cildini hamamda arındıran kadınların cilt bakımına yöneldiği ifade edilir. Örneğin asırlardır etkisini sürdüren kilin, Osmanlı sarayında da kullanıldığı biliniyor. Kil ile suyu birleştiren cariyeler, kendilerine doğal yollar ile maskeler hazırlıyormuş. Haricinde:

  • Ellerin yumuşak ve bakımlı olması adına zeytinyağı temin edilirmiş.
  • Yine el ile ayak bakımı için sıklıkla susama başvurulurmuş.

Güzel kokulardan da asla vazgeçmedikleri bilinir. Bunun için cilt bakımlarına gül yağını ekledikleri söylenir. Haricinde beyazlatma etkisinden dolayı limon da olmazsa olmazları arasındaymış.

Osmanlı Kadınlarının Saç Bakımları

Dolgun ve sırma gibi saçlara sahip olan Osmanlı kadınları her daim dikkat çekerdi. Yine minyatürler eşliğinde ne denli güzel ve dikkat çekici oldukları gözler önüne seriliyor. Buna karşı Osmanlı saray kadınlarının en gizli güzellik sırları sorgulanır. Örneğin cildin yanı sıra saç bakımlarına dair:

  • Kına bitkisinin yaygın olarak kullanıldığı bilinir.
  • Ceviz ve sumak eşliğinde hazırlanan maskelere yer verilirmiş.

Yine bakım kürleri arasında gül suyu da yerini alıyor. Baştan belirttiğimiz gibi güzel koku yaymak isteyen hatunlar, gülleri dikkate alırmış. Gül yağları hemen hemen her türlü cilt ile saç bakım kürlerine eklenirmiş.

Osmanlı Saray Kadınlarının Makyajları

Şimdilerde olduğu gibi herhangi bir makyaj malzemesine sahip olmadıkları açık durumda. Ancak eskiden de saray kadınlarının yüzü her daim bakımlı ve renkliymiş. Öyle ki kendi kendilerine elde ettikleri doğal renkleri kullanmaktan asla çekinmezlerdi.

Mesela gül goncası makyaj malzemeleri arasında başı çeker. Özellikle de ruj yerine temin edilirmiş. Bir de yanakların hafif kızarık bir görünüm kazanması adına kullanılırmış. Haricinde:

  • Sürmeler dönemin olmazsa olmaz makyaj malzemeleri arasında.
  • Sıcak sulara eklenen çiçekler ile de makyaj malzemeleri temin edilirmiş.

Tamamen doğal olan bu tarz malzemeler cilde herhangi bir zarar vermez ve kadınların güzelliklerini ortaya çıkarırmış.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal