Normal Doğum Sonrası Bebeğin Süt Emmesi Nasıl Kolaylaştırılır?

Anne olmak, bir kadının hayatındaki belki de en özel anlarından biridir. Fakat bebek sahibi olmak kadınların hayatında bir çok değişikliğe ve tüm dengelerin değişmesine sebep olabiliyor. Doğum sonrası bebeğini emzirmekte zorlanan anneler için tavsiyelere gelin birlikte bakalım.

11.05.2019-12:40 - (Son Güncelleme: 11.05.2019-12:03)

Bebeğinin kolay emzirmekte zorlanan anneler zaman zaman sıkıntı yaşayabiliyorlar. İşte annelere bunun için bazı tavsiyeler...

BEBEK İÇİN SÜT SAĞILMALIDIR

Doğumun ardından süt yapımının başlamasına bağlı olarak memelerde  ikinci ve yedinci günler arası şişlik ve gerginlik meydana gelir. Fakat bu durum süt oluşumunun bir belirtisidir. Bu şişlik ve gerginliğin göğüs iltihabına yol açmaması için bebek sıklıkla emzirilmelidir. Memelerin aşırı derecede sertleşmesi neticesinde bebek memeyi tutamıyorsa veya tutmasına rağmen yeterli ederecede boşalma oluşmuyorsa memelerdeki süt elle veya pompa ile sağılmalıdır. Süt sağma işlemi öncesi, ılık nemli havluyla kompres ve yine ılık bir duş alınması süt kanallarının genişlemesini sağlayacak böylelikle süt akışı oluşmuş olacaktır.

BEBEĞİN EMMESİ NASIL SAĞLANIR?

Meme ucunu, bebeğin emmesini rahatlaştırmak için dışarı çıkarmak maksadıyla emzirme aralarında ve emzirmeden 10 dakika kadar önce göğüs ucuna masaj yapmak en pratik ve kolay yöntemdir. Eğer etki etmiyorsa ucu çıkarmak için bebek mağazaları ve eczanelerde kolayca bulunabilecek özel aparatlar alınabilir. Başka bir çözüm yöntemi de meme ucu çıkana dek bebeği silikon meme ucu ile emzirmektir. Bebek emdiği sürece birkaç gün içinde meme ucu kendiliğinden belirginleşecektir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal