Minik İmam Bayıldı Tarifi

Harika bir lezzet ve pratik bir tarif arıyorsanız tam yerindesiniz. Mini imam bayıldılar tam da size göre. Hem enfes bir akşam yemeği olacak hem de kolay hazırlanacak bu geleneksel lezzetin tarifini içeriğimizde derledik.

13.09.2019-09:25 - (Son Güncelleme: 13.09.2019-09:10)

En sevilen Türk yemeklerinden olan imam bayıldı yapmak sanıdğınız kadar zor değil. Evde bulunan malzemelerden hazırlayacağınız bu lezzetli yemeği sevdiklerinize ikram etmekte acele edeceksiniz.

MİNİK İMAM BAYILDI TARİFİ

MALZEMELER:

6 adet kemer patlıcan,1/2 çay bardağı sıvı yağ,1/2 çay bardağı zeytinyağı,3 adet soğan,3 diş sarımsak,1 tatlı kaşığı toz şeker,3 adet domates,1 demet maydanoz,1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber.

HAZIRLANIŞI: 

Patlıcanları boyutlarına göre 3'e veya 4'e kesin ve kızartın.Kızartılan patlıcanların içini tatlı kaşığı ile çıkarın. Soğanları piyazlık şekilde doğrayın. Sarımsakları ince ince dilimleyin. Domateslerin kabuğunu soyduktan sorna küp küp doğrayın.Maydanozu ince ince kıyın.Tavayı ısıtıp, zeytinyağı ve sıvı yağını ekleyin. Piyazlık doğranan soğanları yağın içine katıp soteleyin. Soğanlar soteledikten sonra sarımsağı da ilave edip sotelemeyi sürdürün. Domatesleri ve maydanozu da katıp karıştırmayı sürdürün. Son raddede tuz ve karabiberini koyup pişirme işlemini sonlandırın. Kızartıp içi çıkarılan patlıcanları hazırlanan iç harçla doldurun. Soğuduktan sonra ikram edebilirsiniz. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal