Koltuk Altı Deodorantını Kendiniz Yapın

Koltuk altı terlemeleri bilhassa yazın katlanılamaz hale gelir. Kozmetik deodorantlar ya da roll on'lardaki aliminyum benzeri maddeler de sağlığa zararlı içeriklere sahiptir. O zaman vereceğimiz tarifle kendi deodorantınızı yapmanın tam zamanı...

03.04.2019-17:30 - (Son Güncelleme: 14.02.2020-12:42) Koltuk Altı Deodorantını Kendiniz Yapın

Koltuk altı vücudumuzun en hassas yerlerindendir. Ter bezlerini tıkayacak, hava almayı engelleyici deodorantlar yerine vereceğimiz tarifle evde kendi deodorantınızı kendiniz yapacaksınız.

LAVANTALI KOLTUK ALTI KREMİ

 Malzemeler 

  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 2 çorba kaşığı shea yağı
  • 2 tepeleme çorba kaşığı balmumu
  • 1 tepeleme çorba kaşığı mısır nişastası
  • yarım çay kaşığı karbonat
  • 3 damla çay ağacı yağı
  • 7 damla lavanta yağı

 

Yapılışı

Öncelikle hindistancevizi yağı, shea yağı ve balmumunu kocaman cam bir kaseye koyun. Cam kaseyi ocakta ısınmakta olan su dolu tencerenin içine yerleştirin. Malzemeleri sık sık karıştırarak benmari usulü eritmeye başlayın. Balmumu biraz zor eriyecektir, sabırlı olmanızda fayda var. Bütün malzemeler eridikten sonra mısır nişastası ve karbonatı ekleyin. Ürünlerin homojen bir şekilde karıştığından emin olun. Donmaya başladıkça içine lavanta yağı ve çay ağacı yağını ekleyebilirsiniz. Daha önceden kullanmış olduğunuz bilyeli olmayan antiperspirant kutunuzu geri dönüştürüp bütün karışımı onun içine dökebilirsiniz. Böylece tamamen doğal, bakteri karşıtı mis kokulu deodorantınız hazır. Koltukaltı detoksu ardından rahatça kullanabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal