Kırışıklık Gideren Bitkiler

Kırışıklık gideren bitkiler özellikle ilerleyen yaşlarda oldukça merak edilmektedir. Başta yüz, göz çevresi ve elde meydana gelen kırışıklar, yaşlanmanın ilk belirtileri arasında yer alıyor.

22.06.2020-11:37 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-11:53) Kırışıklık Gideren Bitkiler

Özellikle söz konusu kadınlar olduğu zaman kırışıklıklar büyük bir sorun olarak görülmektedir. Bu nedenle sürekli olarak bir çare arayışında bulunulabilir. Piyasada çok sayıda kırışıklık karşıtı ürün yer alsa da doğal yollar ile cildi yenilemenin ve kırışıklığın durdurulması mümkün bir durumdur. Bu nedenle doğanın vermiş olduğu bitkilerden faydalanılarak gençleşmenin yolları var.

Kabak Çekirdeği Yağı

Kabak çekirdeği yağı, E vitamini açısından en zengin olan bitkiler arasında yer alıyor. Cilt üzerindeki lekelerin yok olması için mükemmel bir seçenek olan kabak çekirdeği yağı, aynı zamanda hücre yenilenmesine büyük oranda destek sağladığı için cilt üzerinde yer alan kırışıklıkların yok olmasında büyük fayda sağlayacaktır. Özellikle söz konusu güneş lekeleri olduğu zaman kabak çekirdeği yağı ile en hızlı şekilde yok olacaktır. Kabak çekirdeği yağını özellikle göz çevresinde yer alan minik kırışıklıklar için kullanabilirsiniz. Bu bölgede gözle görülür faydalara sebebiyet verecektir.

Havuç Tohumu Yağı

Havuç tohumu yağı, içeriğinde bulunan yüksek orandaki karotenoidler nedeniyle etkili bir antioksidan olmaktadır. Bu da cildi yaşlanma etkilerine karşı güçlü bir şekilde korumasını sağlamaktadır. Cildi nemlendiren havuç tohumu yağı, aynı zamanda güneş ışınlarının zararlarına karşı koruma yaratır. Ciltte ciddi bir sıkılaştırma meydana getirir. Kan dolaşımını hızlandıran havuç tohumu yağı, hücrelere taşınan oksijen miktarını arttırır. Cildin yenilenme sürecini hızlandırdığı için kırışıklara yer bırakmaz.

Zeytinyağı

Her derde devası ile ön plana çıkan zeytinyağı, kırışıklık gideren bitkiler arasında yer alamaya hak kazanıyor. Cilt hücrelerini derinlemesine yenileyen ve cindi nemlendiren zeytinyağı, güneş ışınları ve hava kirliliği nedeniyle yorulan cilde çok iyi gelecektir. İçeriğinde bulunan A ve E vitaminleri, hücrenin yapısını koruyacaktır. Yaşlanmayı ciddi oranda geciktirir. Kırışıklıklar ile mücadele kapsamında zeytinyağı kesinlikle bir şans verilmesi gereken bitkisel yağlar arasında!

Hint Yağı

Eski Mısır döneminden günümüze kadar gelmeyi başaran Hint Yağı, cilt bakımında kullanılan en eski yağlar arasında yer alıyor. Cilt tarafından hızlıca emilen Hint yağı, kozmetik krem ve nemlendiricilerde de sık sık yer alır. İyi bir nemlendirici olan Hint yağını kırışıklıklara karşı kullanmayı denemelisiniz.

Hindistan Cevizi Yağı

Kırışıklık gideren bitkiler arasında Hindistan cevizi yağı yer almasa olmazdı. Özellikle son dönemde oldukça ön planda bir bitkisel çözüm olan Hindistan cevizi yağı, kırışıklık giderme söz konusu olduğu zaman da iddiasını ortaya koyuyor. 0 Hindistan cevizi yağı içeren serumlar ile kırışıklıklarda yavaşlatma yapılsa da yağı doğrudan cilt üzerine uygulayabilirsiniz. E vitamini açısından zengin olması nedeniyle güçlü bir antioksidan olan Hindistan cevizi, cildi nemlendirmede ve sıkılaştırma oluşturma konularında en doğru ve kesin sonuçları ortaya koyacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal