Kellik Anneden Geliyor!

Yapılan araştırmalarda saç ile ilgili bildiğimiz çoğu şeyin aslında yanlış olduğu ortaya çıkıyor. Mesela erkek tipi kelleşme anneden geliyor.

21.10.2019-16:32 - (Son Güncelleme: 21.10.2019-16:30)

Saçların kuruması, boyanması veya erkek tipi kellik hakkında doğru bilinen yanlışları derledik. Kellik hakkındaki anneden gelme bilgisi şaşırtıcı.

KENDİ HALİNE BIRAKILMAMALI

Saçları sıcak fönle kurutmanın hasarsız olduğunu söylemiyoruz, fakat kendi kendine kurumaya bırakmak da hasarlı. Çünkü saç uzun vakit kururken ıslaklığını hafifçe kaybediyor ve bu da saçtaki nemi, proteini yok ediyormuş. Ellerinizi yıkadıktan sonra kurutmayınca olan ilave kuruluğun aynısı. Nem doğal yöntemlerle havaya karışırken yanında bedenimizin nemini de götürüyor.

KELLEŞME ANNEDEN GELEBİLİR

Şaşırtıcı ancak erkek tipi kelleşemenin sorumlusu şekilde X kromozomu gösteriliyor. Çoğunlukla anne tarafındaki erkekler ile alakalı olan kellikle alakalı yapılan son çalışmalar baba tarafının da hepsinin etkisiz olmadığını söylese de asıl etki anneden.

SAÇLAR BOYAYA ALIŞMAZ

Saç diplerini boyuyor dahi olsanız boya saç folikülüne varamaz ve saç kökünü etkileyemez. Haliyle "saç boyaya alıştı" tabiri yanlıştır. Fakat boyaların saç tellerinin yapısını farklılaştığı, yeni boyanmış saçın daha yumuşak ve parlak olduğu doğru. Yani saçınız değil de siz boyaya alışabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal