Kayseri Yağlama Tarifi

Dünya mutfakları bir kenara bizim mutfaklarımızda ki lezzete nasıl dur diyebiliriz. Bugün de Kayseri'nin meşhur şebiti namı diğer yağlamasının tarifinin vereceğiz.

Bugün de Kayseri'nin meşhur şebiti namı diğer yağlamasının tarifinin vereceğiz. Dünya mutfakları bir kenara bizim mutfaklarımızda ki lezzete nasıl dur diyebiliriz.

MALZEMELER

Hamuru için:

  • 4 su bardağıun
  • 1 su bardağıılık su
  • 1 su bardağıılık süt
  • 1 yemek kaşığısıvı yağ
  • 1 yemek kaşığıtuz
  • 1 yemek kaşığıinstant maya
  • 1 tatlı kaşığıtoz şeker
     
     
    İçi için:
     
  • 350 gramkıyma
     
  • 3 adetrendelenmiş domates
     
  • 1,5 yemek kaşığıdomates salçası
     
  • 1 adetsoğan
     
  • 1 yemek kaşığızeytinyağı
     
  • 1 çay kaşığıkarabiber
     
  • 1 çay kaşığıtuz
     
  • 1/2 su bardağı

YAPILIŞI

Su, süt, şeker, maya ve sıvıyağı bir kaba alıp maya eriyinceye kadar karıştırın. Unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur elde edin. Tuzu ekleyip yoğurun. Yoğurduğumuz hamuru mayalanması için yaklaşık bir saat kadar dinlendirin. İç harç için, tüm malzemeleri yemeklik doğrayın. Tavayı ateşe alıp ısıtın ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyince soğanı tavaya alın ve iyice pişirin. Ardından kıymayı ekleyin kavurun, sırasıyla biberi ekleyin.

Domatesler ve salçaları ekleyip, salçaların kokusu çıkana kadar kavurun. Son olarak baharatlar ve suyunu ekleyin. Tüm sebzeler yumuşayıp su yarı yarıya çekinceye kadar pişirin. Harcınızın biraz ıslak kalmasına özen gösterin. Mayalanan hamurdan 12 beze çıkartın. Bezelerin her birini un serpilmiş tezgâhta pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yağsız tavada her bir hamuru önlü arkalı pişirin. Hamurun birisini servis tabağınıza alın. Üzerine kıymalı harçtan sürün. diğer hamuru üzerine yerleştirin bu şekilde bir kat hamur bir kat kıyma olacak şekilde kat kat yerleştirin. 4 dilim olacak şekilde keserek servis edin. Dilerseniz yanında yoğurt ile de servis edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri