Mantının Yanına En İyi Ne Gider?

Türk mutfağının sevilen yemeklerinden olan mantı tok tutan özelliği ve lezzetiyle başlı başına bir öğün olarak nitelendirilir. Fakat mantıyı bazı yiyeceklerle tüketmek mantının lezzetine lezzet katacaktır.

21.11.2019-12:16 - (Son Güncelleme: 18.06.2021-18:09)

Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden olan mantının yanına en iyi ne gider diye araştırdık ve sofralarınızın tadını artıracak bir liste hazırladık

Sofraların baş tacı mantı, vazgeçilmez yemeklerimizden biridir. Özellikle kalabalık olduğumuz ramazan sofralarında, mantının yanına ne yapsam diye düşünmenize gerek yok. Merak edenler için mantının yanına en iyi ne gider? Sorunun cevabını sizler için araştırdık ve birbirinden güzel 8 yemeği listeledik.

MANTININ YANINA EN İYİ NE GİDER?

Mercimek Çorbası

Mutfaklarımızın en klasik tariflerinden biri olan mercimek çorbası, hemen hemen her yemeğin yanına yakışır. Mantıdan önce servis edebileceğiniz hafif bir tarif arıyorsanız, lokanta usulü mercimek çorbası tercih edebilirsiniz.

Domates Çorbası

Eğer ana yemeği mantı olarak servis edecekseniz, domates çorbası da ideal başlangıçlardan biri olabilir. Hafifliği ve düşük kalorisi ile bilinen domates çorbası, midenizi çok yormadan ana yemeğe geçmenizi sağlayacak bir başlangıçtır.

Zeytinyağlı Barbunya

Ana yemeklerin yanına oldukça yakışan zeytinyağlılar, mideyi yormayan yemeklerdendir. Bu nedenle et, sebze ve hamur işiyle hazırlanan hamur işi tariflerin yanına sıkça tercih edilir. Zeytinyağlı barbunya ve mantı ile sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz.

İmam Bayıldı

Lezzetiyle dillere desten Türk mutfaklarında önemli bir yer edinen imam bayıldı, özellikle hamur işi tariflerin yanında oldukça güzel gider. Toplamda 30 dakikada hazırlanan imam bayıldıyı, mantının yanına ekleyebilirsiniz.


Kıl Biber Turşusu

Yemeklerin yanında mutlaka turşu olsun diyenler için çok özel bir alternatifimiz var. Özellikle mantı, kuru fasulye, pilav gibi yemeklerin yanına çok yakışan kıl biber turşusu ile sofralarınızı tatlandırın.

Gavurdağı Salatası

Et, balık, makarna, mantı ve pilav tariflerinin yanında sık sık tercih edilen salata çeşitlerinden biri de gavurdağı salatasıdır. Küçük küçük doğranan sebzeler, bir kabın içerisinde karıştırılarak sunulur. Mantının yanında hafif ve besleyici bir tarif arayanlar, gavurdağı salatasını tercih edebilir.

Isırgan Otu Salatası

Mantı, hamur ile hazırlandığı için kalori değeri oldukça yüksek bir besindir. Mantının kalorisini dengeleyecek besleyici ve lezzetli bir tarif istiyorsanız, ısırgan otu salatasını tercih edebilirsiniz. Üstelik yalnızca 20 dakikada hazırlayabilirsiniz.

Baharatlı Patates Cips

Ana yemeğin yanında atıştırmalık sevenler için de bir önerimiz var. Hemen hemen her yemeğin yanında sunulabilen baharatlı patates cipsleri ve mantı ile leziz bir ikili oluşturabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal