Enginar Yemeği Tarifi

Şifa deposu besinlerin arasında yer alan enginar severler için; enginar yemeği tarifi, enginar yemeği nasıl yapılır? Enginarın faydaları gibi merak edilenleri sizin için haberimizde topladık…

21.02.2019-17:27 - (Son Güncelleme: 12.01.2022-15:15)

Hem sağlıklı hem de hafif bir şeyler yemek isteyenler için muhteşem alternatif olan enginarı sizin için araştırdık. Enginar yemeği tarifi, nasıl yapılır? Enginarın faydaları nelerdir? gibi en çok merak edilen soruların cevaplarını sizler için haberimizde bir araya getirdik…

Enginar, antioksidan etkisiyle diyet yapanların listesinde yer alan, düşük kalorili ve oldukça lezzetli bir sebze. Bir öğünde yiyeceğiniz enginarda, vücudunuzun C vitaminin yüzde 20’sini karşılar ve sindirim sistemini destekler.

ENGİNAR YEMEĞİ TARİFİ

Gerekli olan malzemeler:

- 6 adet enginar

- Garnitür

- 2 adet portakalın suyu

- 1 adet limon suyu (yarısı enginarlar haşlanırken)

- 2 tane kesme şeker

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 çay bardağı zeytinyağı

- 1 çay bardağı su

Yapılışı:

6 adet soyulmuş enginar üzeri hafif geçecek kadar su konup üzerine yarım limonun suyu da eklenerek haşlanır. Garnitür bir tavada çok az zeytinyağında hafifçe kavrulur. Haşlanıp suyu süzülen enginarlar tencereye konarak üzerine kaşık yardımıyla garnitürler ilave edilir. Sıkmış olduğunuz portakal ve yarım limonun suyu tencereye ilave edilir. Son olarak zeytinyağı, şeker, tuz ve su ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra eklenir. Kapağı kapatılarak kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra altını kısıp pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.


ENGİNARIN FAYDALARI NELERDİR?

- Enginar bol lifli yapısıyla sindirim sisteminin en iyi dostlarından biridir. Kabızlık sorunu yaşayanların muhakkak tüketmesi önerilir.

- Bir diğer faydası birçok kişinin rahatsızlığı olan yüksek kolesterole iyi gelmesidir. 

- Vücuttaki demir eksikliğini giderir. Demir açısından oldukça zengin bir besin olan enginar, anemi eksikliğine de iyi gelir. 

- Enginar, karaciğerin dostudur. İçindeki besinler sayesinde organların sağlığı açısından tüketilmesi gereken bir besindir. Enginar, kolesterol seviyesini dengede tuttuğu için karaciğerin yükünü azaltır ve safra akışını uyararak toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

- İdrar sektörü bir özelliği olan enginar, vücutta oluşan fazla suyun atılmasına yardımcı olur. İçindeki bileşikler vasıtası ile mesaneyi uyarır ve sıvıların idrar yoluyla dışarı atılmasını destekler.

- Enginar bağışıklık sistemini kuvvetlendirir: Enginar, kuvvetli bir antioksidandır. Bununla birlikte, C vitamini bakımında oldukça zengindir. Bu nedenle, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücudu serbest radikallere karşı korur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal