MasterChef İzmir Usulü Enginar Dolması Tarifi

Sizler için İzmir usulü enginar dolması tarifi derledik. Peki, İzmir usulü enginar dolması nasıl yapılır? Yeşil yağ nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

13.10.2021-10:22 - (Son Güncelleme: 13.10.2021-10:22)

MasterChef’te İzmir usulü enginar dolması geceye damgasını vurdu. MasterChef’in sevilen jürilerinden Somer Chef’in özel tarifiyle izleyecilerin dikkatini çeken İzmir usulü enginar dolması oldukça ses getirdi. Sizler için bu lezzetli tarifi derledik. Şimdiden afiyet olsun! Peki, İzmir usulü enginar dolması nasıl yapılır? Yeşil yağ nasıl yapılır? 

MASTERCHEF İZMİR USULÜ ENGİNAR DOLMASI TARİFİ 

Malzemeler:

- 4 adet enginar 

- 1 çay bardağı pirinç

- 1 demet dereotu 

- 3 veya 4 dal taze soğan

- 1 çay bardağı zeytinyağı

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı yenibahar

- Yarım çay kaşığı tarçın

- 1 çay kaşığı tuz

MASTERCHEF İZMİR USULÜ ENGİNAR DOLMASI NASIL YAPILIR?

MasterChef İzmir usulü enginar dolması için; İlk olarak enginarları yıkayarak saplarını çiçeğine en yakın yerinden kesin ardından da sapların etli kısımlarının kabuklarını soyarak bir kenara alın, pişirirken bu kısımları da tencereye ekleyip değerlendirebilirsiniz. Enginarı yan yatırarak üstteki kısmından 2 parmak kadarını kesin sonrasında ortasından başlayıp birkaç sıra yaprağını çekip kopararak göbek kısmında yer alan tüylü kısmı da bir kaşık yardımı ile oyup temizleyin.Enginar tuza batırdığınız yarım limonla içini ve yapraklarını güzel bir şekilde ovun. Bu yöntem ile enginarlarınız hem kararmayacak hem de daha lezzetli olacak.

İç harcı için;  Bütün malzemeleri harmanlayın ardından da enginarların içini iç harç ile doldurun. Enginarları yayvan bir tencereye dizerek enginarların yarısına gelecek kadar da sıcak su doldurup tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.Enginarları piştiği tencerede soğumaya bırakın ardından da üstlerine zeytinyağı gezdirerek bir servis tabağına alın. Taze doğranmış dereotu serperek servis edin.

MASTERCHEF İZMİR USULÜ ENGİNAR DOLMASI SOSU NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

- Limon

- Yumurta

- Et suyu

- Limon ve yumurtayı çırpıp

Sos için; Tüm malzemeleri et suyu ile temperleyerek sos haline getirin.

Yeşil yağ için; Maydanoz taze soğan ve zeytinyağını blenderdan geçirin sonrasında da karışımı tencere içine ilave ederek kaynatın. 100 dereceye geldiğinde ocaktan alarak süzün.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal