Evde Lahmacun Nasıl Yapılır?

Lahmacun, kıyma sebze ve baharatlar ile hazırlanan Orta Doğu mutfağına ait olan bir çeşit içli pidedir. Peki, evde lahmacun nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

27.02.2021-09:16 - (Son Güncelleme: 13.11.2021-16:18)

Lahmacun, kıyma sebze ve baharatlar ile hazırlanan Orta Doğu mutfağına ait olan bir çeşit içli pidedir. Peki, evde lahmacun nasıl yapılır? 

LAHMACUN TARİFİ 

Lahmacun iç harcı için;

- 2 adet kırmızıbiber

- 3 adet yeşilbiber

- 2 adet orta boy soğan

- 1 demet maydanoz

- 2 adet domates

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 yemek kaşığı biber salçası

- Yarım çay kaşığı pul biber

- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- Çeyrek çay bardağı su

- 500 gram yağlı dana kıyma

Lahmacun hamuru için;

- 5 su bardağı un

- 2 su bardağı su

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı toz şeker

EVDE LAHMACUN NASIL YAPILIR?

Evinizde pratik bir şekilde lahmacun yapmak için; Bir mutfak robotunun içine baharatlar, salça, sıvı yağ ve kıyma hariç tüm malzemeleri alarak çekin ardından da maydanozları ilave edin. Rondodan geçen harca baharatları, salçayı ve sıvı yağı ilave ederek iyice karıştırın. En son kıymayı da ekleyerek iyice yoğurun. Harcınız bir kenarda dinlenirken, hamuru hazırlamaya başlayın. Suyu bir kaba dökerek üzerine tuz ve şekeri ilave edip iyice karıştırın. Azar azar da un ilave ederek suyu da yavaşça ekleyin orta sertlikte bir hamur ortaya çıkana kadar yoğurun. Hamuru bir silindir haline getirerek eşit parçalara bölün. Bezelerin üzerini hafif nemli bir mutfak bezi ile örterek en az 1 saat dinlendirin. Fırınınız 250 derece fanlı ve alt üst açık olacak biçimde açarak ısıtın. Tezgahın üzerine biraz un serpip bezeleri teker teker açmaya başlayın. İnce bir şekilde açtığınız hamurun üzerine lahmacun harcını kenarlarına da ulaşacak bir biçimde  güzelce yayın. Kenarlarını boş bırakmayın harcın sulu olmasına da dikkat edin. Lahmacunu yağlı kağıt üzerine alarak önceden ısıtılmış olan 250 derece alt üst fanlı  fırının tabanına yağlı kağıt ile birlikte yerleştirin. İstediğiniz kıvama ulaşınca lahmacunu çıkartarak sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

EVDE LAHMACUN YAPMANIN PÜF NOKTASI NEDİR?

- Lahmacunun iç harcı cıvık olmalıdır ve hamurun üzerine kenarlarına gelecek bir şekilde yayılmalıdır. 

- Fırının önceden ısıtılmış olması önemli bir noktadır.

- Hamur yapımında kullanılan suyun, oda sıcaklığında olması gerekmektedir. 

- İç harç yapımındaki kıyma ve kuyruk yağı ince çekilmiş olmalıdır.

- Pişirme esnasında fırının ızgara ayarı açık hale getirilirse lahmacunlar çıtır çıtır bir hal alacaktır.

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal