MasterChef İsveç Köftesi Tarifi

MasterChef Türkiye’de dokunulmazlık oyunu yemeklerinden birisi de İsveç köftesiydi. İzleyiciler tarafından oldukça merak edilen İsveç köftesi tarifini sizin için derledik. Masterchef isveç köftesi nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

14.05.2018-09:11 - (Son Güncelleme: 24.09.2021-11:06)

MasterChef Türkiye’de dokunulmazlık oyunu yemeklerinden birisi de İsveç köftesiydi. İzleyiciler tarafından oldukça merak edilen İsveç köftesi tarifini sizin için derledik. Grevy sos ve frenk üzümü sosu eşliğinde İsveç köftesi tarifi püf noktalarıyla haberimizde.

MASTERCHEF İSVEÇ KÖFTESİ TARİFİ

Malzemeler:

- 600 gram az yağlı dana kıyma

- 1 adet yumurta

- 1 adet orta boy kuru soğan

- 3-4 yemek kaşığı galeta unu

- 1/2 çay kaşığı tuz

- 1/2 çay kaşığı karabiber

- 1/2 çay kaşığı yenibahar

- 1 tutam muskat cevizi rendesi

Köfteleri Kızartmak İçin:

- 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu İçin:

- 2 yemek kaşığı un

- 2 su bardağı et suyu

- 1/2 su bardağı krema

- 1 çay kaşığı tuz

MASTERCHEF İSVEÇ KÖFTE NASIL YAPILIR?

Köfte harcı için gerekli olan bütün malzemeleri bir karıştırma kabına alarak 3-4 dakika süresince yoğurarak yumuşak kıvamlı bir köfte harcı elde edin. Sonrasında üzerini streçleyerek buzdolabında 30 dakika boyunca dinlenmeye bırakın. Dinlenen köfte harcından ceviz boyutundan küçük olacak biçimde köfteler hazırlayarak bir tepsiye dizin. Köfteleri kızartmak için orta ateşte kızdırın. Dolaptan çıkardığınız İsveç köftelerini iyice kızarana kadar pişirin. Kızaran köfteleri tavadan çıkararak tepsiye yerleştirin. Ocağın altını kısın. Tavada kalan yağı süzmeyin çünkü sos için bu yağı kullanıyor. Tavaya unu ekleyerek 30 saniye kadar kavurun. Et suyunu azar azar ilave edip sürekli karıştırın. Sosunuz hafif koyulaşınca kremayı da ilave ederek karıştırmayı sürdürün. Köfteleri bu sosun içine ekleyerek sosun içerisinde, kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.

MASTERCHEF GRAVY SOS TARİFİ 

Malzemeler:

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 4 yemek kaşığı un

- 2 su bardağı tavuk suyu

- 1,5 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı: Bir sos tenceresinde tereyağını kızdırarak unu ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar ve un sütlü kahverengini alana kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi de ekleyerek tatlandırın. Tavuk suyunun tamamını yavaşça un ve tereyağı karışımına ekleyerek sürekli karıştırın. Orta ateşte pişen sos koyulaşmaya başladığında altını kısarak ve 3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alarak tavuğun yanında sıcak olarak servis edin.

MASTERCHEF FRENK ÜZÜMÜ SOSU TARİFİ 

Malzemeler:

- 750 gr siyah frenk üzümü

- 70 ml şarap sirkesi

- 250 gr salça

- Bir bardak toz şekerin üçte biri 

- Üç büyük diş sarımsak 

- Yarım çay kaşığı öğütülmüş karabiber karışımı

- 3 çay kaşığı kişniş harcı ezilmiş

Hazırlanışı: Meyveleri dallardan toplayarak fazla kumu seçerek tüm kuyrukları makasla sıkıştırın. Meyveleri durulayarak temiz bir beze yerleştirin. Kurutulmuş meyveleri küçük bir kaseye aktararak salça, toz şeker, doğranmış sarımsak, baharat ve baharatları ekleyin. Püresi meyveleri blender ile saflaştırın. Bir parça sirke ekleyip örneği çıkarın. Yüksek derecede asitli sosu tatlandırın. Frenk üzümü sosunu bir cam kaseye aktararak gece boyunca buzdolabı bölmesine koyun. Bu sos fırında pişmiş her tür et ile servis edilebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal