MasterChef Tom Yum Çorbası Tarifi

MasterChef Türkiye’de Tayland mutfağının özgün yemeklerinden olan Tom Yum Soup adlı çorba yapıldı. Peki, MasterChef Tom Yum Çorbası nasıl yapılır? Püf noktalarıyla haberimizde…

16.09.2021-10:32 - (Son Güncelleme: 16.09.2021-12:49)

MasterChef Türkiye’de Tayland mutfağının özgün yemeklerinden olan Tom Yum Soup adlı çorba yapıldı. Deniz ürünleri ile hazırlanan Tom Yum çorbası, oldukça besleyici ve sağlıklıdır. Peki, MasterChef Tom Yum Çorbası nasıl yapılır? Püf noktalarıyla haberimizde…

MASTERCHEF TOM YUM ÇORBASI TARİFİ 

Malzemeler

- 12 adet karides

- 4 adet levrek fileto

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 2 adet soğan

- 6 su bardağı balık suyu

- 200 gram istiridye mantarı

- 4 diş sarımsak

- 20 gram taze zencefil

- 1 demet taze kişniş

- 6 dal limon otu

- 4 yemek kaşığı limon suyu

- Karabiber

- Tuz

MASTERCHEF TOM YUM ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Soğanları küp küp doğrayıp sarımsakları ince bir şekilde kıyın. Bir tavaya sıvı yağ koyup soğan ve sarımsakları yağda soteleyin. İki dakikalık bir kavurma işlemi sonrasında tavaya kıyılmış zencefil, pul biber, acı sos ve mantarları da ekleyin. Eklenen ürünleri soteledikten sonra balık suyunu ekleyip kaynaması için bırakın. Çorbanın kaynamasına yakın limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyin.

Levrek filetoları küp küp doğrayarak tavaya ekleyin. Ardından ayıklanmış karidesleri ekleyerek karıştırın. Karidesler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün. Son olarak kişniş ve limon otunu da ekleyip çorbayı hazır hale getirin. Afiyet olsun.

MASTERCHEF TOM YUM ÇORBASI TARİFİNİN PÜF NOKTALARI 

Tarifte istiridye, kültür veya karışık mantar kullanabilirsiniz. İşleri pratikleştirmek için levrekleri fileto, karidesleri ise ayıklanmış şekilde alabilirsiniz. Balık suyu kullanmak istemezseniz sebze suyu da kullanabilirsiniz. Çorbanın hazır olup olmadığını karides ve levreğin yumuşamasından kavrayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal