MasterChef Etli Fajita Tarifi

MasterChef Türkiye’de oldukça beğenilen lezzetlerden biri de Meksika mutfağına ait olan etli fajitaydı. Peki, fajita nasıl yapılır? Fajita için hangi malzemeler gereklidir. Detaylar haberimizde...

19.12.2019-16:22 - (Son Güncelleme: 07.10.2021-14:07)

MasterChef Türkiye’de oldukça beğenilen lezzetlerden biri de Meksika mutfağına ait olan etli fajitaydı. Meksika mutfağının en ses getiren yemeklerinden biri olan fajita, ızgara et ve buğday ya da isteğe göre mısır unu ile yapılan tortillayla ikram edilen geleneksel bir yemektir. Fajita, İspanyolca bir kelimedir ve etin en güzel bölümü anlamına gelmektedir. MasterChef etli fajita nasıl yapılır? Etli fajitanın püf noktaları nelerdir?

MASTERCHEF ETLİ FAJİTA TARİFİ

Malzemeler:

- 400 gram dana bonfile

- 2 adet kırmızı soğan

- 1 adet yeşilbiber

- 1 adet kırmızıbiber

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 yemek kaşığı tereyağı

MASTERCHEF ETLİ FAJİTA NASIL YAPILIR?

Etli fajitayı hazırlamak için, etleri, biberleri ve soğanları mümkün olduğunca aynı boyda olacak şekilde uzun bir şekilde doğrayın. Derin bir tavayı zeytinyağı ile yağlayarak, tüm malzemeleri soteleyin. Ocağa yerleştirdiğiniz ısıya dayanaklı kaba tereyağını ilave ederek, tereyağının erimesini bekleyin. Tereyağları eridikten sonra etleri, biberleri ve soğanları ilave edin iyice harmanladıktan sonra lavaşlar ile fajitanın üzerini kapatarak iyice ısınmasını bekleyin.

ETLİ FAJİTANIN PÜF NOKTASI

Fajita da kullanılacak olan etleri 1 gün buzdolabında bekletin. Aromasını kuvvetlendirmek istiyorsanız hafif zeytinyağı ve sarımsak ile bekletebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal