Soğan kürünün faydaları nelerdir, nasıl hazırlanır? Rahim kanserinden koruyan soğan kürü tarifi

İbrahim Saraçoğlu’nun en bilinen kürlerinden biri olan soğan kürünü sizin için derledik. Soğan kürü nedir, faydaları nelerdir? Soğan kürü nasıl hazırlanır? İşte birçok derde deva olan soğan kürünün faydaları...

25.03.2022-16:00 - (Son Güncelleme: 25.03.2022-16:46)

Soğan kürü; bilhassa erken menopoz ve miyom sorunlarına karşı uygulanması gereken bir kürdür. Bunun dışında bu kür, çikolata kisti, polikistik over sendromu, rahim duvarı kalınlaşması ve 14 ila 15 yaşındaki genç kızların adet düzensizliğine çare olmaktadır.

Soğan kürünün rahim kanseri ve yumurtalık kanserinden de büyük ölçüde koruduğu sıklıkla dile getirilmektedir. Bu kür özellikle kadınların kullanması gereken bir kürdür ve 6 ayda bir 15 gün uygulanılmalıdır. 

Soğan kürü nasıl hazırlanır?

Soğan kürü için gerekli olan malzemeler:

- 1,5 bardak klorsuz su

- 1 orta boy kahverengi soğan

Soğan kürü nasıl hazırlanır?

Soğan kürünü regl bitiminden 2 gün sonra uygulanmalıdır. Kürü hazırlamak için; bir kaba, 1,5 bardak klorsuz suyu ekleyip kaynatın ardından da orta boy kahverengi soğanın ince kabuğunu soyun ve dörde bölün. Dörde bölünen soğanı kaynamış suya atarak 5 dakika kaynatın. Sonrasında da bu işlemi kabın ağzı kapalı olarak gerçekleştirin. Soğan suyunu ocaktan indirdikten sonra ılımaya bırakın. Süzülen soğan suyunu, öğle yemeğinden 15 dakika önce tüketin. Akşam yemeğinde ise 15 dakika önce yine aynı şekilde tekrar taze olarak hazırlayıp tüketin. Soğan kürünü 15 gün herhangi bir ara vermeden uygulamanız gerekmektedir. Soğan kürü tekrar tekrar kullanılmaz her sabah ve her akşam taze olarak hazırlanmalı ve sıcağa yakın olarak içilmelidir.

Soğan kürünü mutlaka ama mutlaka kahverengi soğan ile hazırlamalısınız. Mor ya da beyaz soğan ile bu kürü hazırlamak istenilen sonucu vermeyecektir. Ayrıca soğan kürünü, ülser ve gastrit şikayeti olanların uygulaması tavsiye edilmez.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal