Kanmayın! Altın Gerçek mi Sahte mi Anlama Yolları

Altınla hayatınızda bir şekilde işiniz olur. Eğer altının gerçek olup olmadığını nasıl anlaşılacağını bilmezseniz kandırılabilirsiniz. O nedenle öğrenmelisiniz.

08.10.2019-11:49 - (Son Güncelleme: 08.10.2019-11:46) Kanmayın! Altın Gerçek mi Sahte mi Anlama Yolları

Altının gerçek mi yoksa sahte mi olduğunu öğrenmek sizi tetikte tutar. Özellikle dolandırıcılığıın arttığı şu günlerde.

GERÇEK ALTIN NASIL ANLAŞILIR?

Altın çoğunlukla türünü belirten bir belirti ile damgalanır. Ayar olarak isimlendiren damgalar parçanın altın kaplama değil, saf altın olduğunu belirtir. Parlak bir ışığı veya lambayı açın. Parçayı lambanın ışığına yakın getirin. Özellikle bütün kenarları inceleyebilmeniz için elinizle çevirin. Altının kenarlarında soluk veya yıpranmış izlenimi görürseniz altın değildir. Kaplamalarda solmalar oluşur. Parçayı parlak bir ışık altında tuttuğunuzda üstünde herhangi bir yerde beyaz veya kırmızı lekeler görüyor musunuz? Noktalar oldukça küçük ve görülmesi zor olabilir. Bu nedenle parçayı parlak bir ışık altında ve belki de büyüteçle bakmak önemlidir. Bu noktalar, altın kaplamanın alttaki metalin aşındığını belirtir. Parçanın hemen üstünde bir mıknatıs tutun. Mıknatısı, öğenin yüzeyine neredeyse dokunana dek indirin. Mıknatıs çekilir veya aşağı çekilirmiş gibi fark ederseniz, madde saf değildir. Maddedeki öteki metaller, nikel gibi, mıknatısa yanıt veriyor. Demir barındırmadığı için saf bir altın parça mıknatısı çekmez.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

<iframe width="757" height="400" src="https://www.youtube.com/embed/pjc_rwyWc3w" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal