Kahvenin İlginç Kullanım Alanları

Neredeyse her mutfakta bulunan kahve ile evinizdeki problemlere pratik çözüm bulabilirsiniz. Kahvenin hayatınızı kolaylaştıracak 7 farklı kullanım şekli detaylarda.

12.09.2020-13:54 - (Son Güncelleme: 12.09.2020-18:11) Kahvenin İlginç Kullanım Alanları

Sağlığa çokça yararı olduğu bilinen kahve, alzheimer hastalığından tutun da kalp hastalığına kadar birçok hastalığı önlüyor. Peki siz ev işlerinde kahve telvesini kullanabileceğinizi hiç düşündünüz mü? İşte kahve telvesi ile yapılabilecek pratik bilgiler...

KİRLİ TENCERELER

Temizlemesi zor olan tencere ve tavalarla baş etmeniz kahve telvesi yardımıyla çok kolay. 

Yapılması gereken sadece bulaşık süngerine biraz kahve telvesi koymak ve her zaman yıkadığını gibi yıkamak.

BİTKİLERE KULLANMAKTAN ÇEKİNMEYİN

Çiçekleriniz yeterince canlı durmuyor mu? Çiçeği suladığınız suya kahve dökmeyi deneyebilirsiniz. Kahvenin içindeki nitrojen, magnezyum ve potasyum bitkiyi besler. Ancak kahve aşırı asit içerdiği için bitkiye zarar verebilir ve bu sebeple konsantre kahve kullanırken dikkatli olmalısınız.

KAHVE ETİ YUMUŞATIR

Kahvenin içindeki asit, etin daha yumuşak olmasına yardımcı olur. Eti pişirmeden 2 saat önce etinizin üzerine biraz kahve sürerseniz daha yumuşak bir et elde edersiniz.

HALI LEKELERİNDE KULLANABİLİRSİNİZ

Kahve telvesi ile halınızdaki lekeleri çıkarmanız da mümkün. Halıdaki lekenin üzerine telveyi sürün ve bir gece bekletin. Belli bir alanda leke yoksa, halınn üstüne kahve serpip ertesi sabah elektrik süpürgesi ile temizleyebilirsiniz.

KÖTÜ KOKULARA KARŞI ETKİLİ

Kahvenin içindeki nitrojen kötü kokulardan arındırmaya yardımcı olur. Bir kumaş parçasının veya çorabın içine koyarak oda kokusu yapmanız mümkün. Yaptığınız oda kokusunu ister çekmecenize koyun, ister ayakkabılarınızın yanına. Ayrıca kahve çekirdeğini de mutfak raflarına koyabilirsiniz.

BUZLANMAYA ÇÖZÜM

Karlı günlerde yollara dökülen tuz misali kahveyi kullanabilirsiniz. Kahve telvesi buzlanmayı önler.

BÖCEKLERE SON

Kahvenin içinde böcekler için zehir olan diterpenler vardır. Bu sebeple sivrisinekleri, böcekleri kovmak için kahve telvesi kullanabilirsiniz. Bir fincana veya oturma alanının çevresine kahve serpiştimeniz yeterli olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal