Kabarık Saçlar İçin Çözüm Yolları

Eğer kabaran saçlara sahipseniz yazımız tam size göre! Saç kabarıklığını giderememek ne yaparsanız yapın yine kabarmaya devam etmesi biz kadınların ortak kabuslarından.

22.06.2020-16:34 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-16:25) Kabarık Saçlar İçin Çözüm Yolları

Bilir kişilerin bu problemin genellikle duştan sonra yapılan hatalardan ve saçın nem kaybına uğradığından oluştuğunu söylemektedirler. Kabarık saçlar için çözüm yolları denildiğinde bu sorunla mücadele etmek imkansız değil. Kabarık saçlar için çözüm yollarını sizler için araştırdık.

Saçın kabarması nemsiz kalıp kuruduğu için ortaya çıkan bir tepkime sonucudur. Ayrıca çok fazla şekillendirici veya ısıyla ilgili işlem görmekteyse saçlarınız bu işlemlerde saçlarınız fazlasıyla kurutacak ve saçınızın nemini kaybetmesine neden olacak etkenlerden bazılarıdır. Bütün bunlar bir de hava şartlarıyla birleştiğinden saçlarınız artık müdahale edilemeyecek bir hal alabilir ancak kesinlikle endişelenmeyin biz imdadınıza koşuyoruz.

  • Eğer saçlarınızın kabarıklığını almak istiyorsanız duştan sonra saç kabarmasını önleyen ürünler kullanırsanız eğer bu saçlarınızın sinmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca fazla kabaran saçlara sahipseniz de saçınızın doğal olarak kuruması kabarmasını yine azaltacak etkenlerden biridir. Saç kurutma makineleri saçı fazlasıyla kurutan ve kabartan bir saç aletidir bunu unutmayın.
  • Eğer çok gür ve kıvırcık saçlarınız varsa saçlarınızı her gün yıkamak çok da sağlıklı bir yol olmayacaktır. Bunun yerine saçlarınızı hafta da iki kere yıkarsanız saçlarınızın nemini korumasına yardımcı olmuş olacaksınız.
  • Saçlarınız eğer çok fazla kabarıyorsa saçlarınıza nemliyken şekil vermelisiniz aksi halde kuruduğunda şekil vermek zorlaşacak ve size daha fazla zaman kaybettirecektir.
  • Duştan çıktıktan sonra saçlarınızın havlunun içinde çok fazla kalması saçlarınızı havasız bırakacağından saçlarınıza zarar verecektir. Ve havlu ile saçlarınızı kuruturken çok fazla sert davranıp havluyu saçınızda çok sürtmemelisiniz bu da saçınıza zarar verecek etkenlerden biri olacaktır.
  • Eğer saçlarınız kabarıyorsa bir müddet saç şekillendirici aletler kullanmaktan vazgeçmelisiniz. Çünkü saçlarınıza ısı uyguladığınızda saçınızın nemini kaybettirmiş olursunuz bu da saçlarınızın daha çok kabarmasına neden olur.

Sıcak su

  • Çok fazla sıcak su ile duş almak saçınıza kesinlikle çok zarar vermektedir bunu bilmelisiniz. Bunun yerine saçınızı yıkarken daha ılık hatta soğuğa yakın su ile yıkarsanız saçınızın kabarıklığı gidecek ve saçınız için doğru ve sağlıklı yıkamayı gerçekleştirmiş olacaksınız. Kabarık saçlar için çözüm yolları sunmuşken size bir maske tarifi de vermeden olmaz bu sebeple hafta da bir uygulayabileceğiniz bir maske tarifi vermek istiyoruz sizlere.

Kabarık saçlar için maske

Saçlarınıza hem olması gereken bakımı sağlayacak hem de saçlarınızın sağlığına ve kabarıklığını almaya yaracak bu maskeyi yapmak için 1 su bardağı gül suyuna, 3 ampul C vitaminini güzelce karıştırıp bir sprey şişesine koyunuz. Kullanmadan önce şişeyi güzelce çalkalayıp bütün saçınıza eşit miktarda gelecek şekilde ise saçınıza uygulayınız. Sonrasında saçınızı yıkamanızı gerektirmez bu işlem saçınızda uzun süre kalabilir. Ancak bu ürünlere alerjiniz olup olmadığını iyi araştırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal